Trojka sa dna testira trojku sa vrha

Utakmicama 10. kola nastavlja se Meridianbet 1. CFL nakon 14 dana pauze zbog reprezentacije. Sutjeska, Budućnost i Dečić favoriti protiv Jedinstva, Iskre i Mornara. Četiri utakmice danas, u nedjelju meč pod Goricom

11410 pregleda 6 komentar(a)
Sutjeska otvara drugi krug duelom protiv Jedinstva kraj Bistrice, Foto: FSCG
Sutjeska otvara drugi krug duelom protiv Jedinstva kraj Bistrice, Foto: FSCG

Crnogorski navijači žele što prije da zaborave septembarske reprezentativne nastupa i još jednu propuštenu priliku, ali sa druge starne, klubovi Meridianbet 1. CFL-a, nakon pauze, traže što jaču podršku sa tribina.

Danas se nastavlja prvoligaški karavan, startuje drugi od četiri kruga takmičenja, a tri tima koja su poravnata na vrhu dočekuju trojku sa začelja tabele.

Sutjeska, koja je lider zbog najbolje gol-razlike, dočekuje Jedinstvo-Francu (danas, 15 h), Dečić će sat kasnije ugostiti Mornar, dok je sudar Budućnosti i Iskre pod Goricom jedini meč 10. kola koji je na rasporedu u nedjelju (15).

Sutjeska je igrala prelijepo pred pauzu, ekipa Nenada Brnovića nada se da je prekid u prvenstvu nije poremetio.

”Ne mogu da kažem da je pauza došla u idelanom momentu, jer smo bili u odličnoj seriji i igrali smo atraktivno i efikasno. Iskoristili smo pauzu da oporavimo igrače, analiziramo neke propuste kako se ne bi dešavali ponovo. Jedinstvo je najbolju utakmicu odigralo pred pauzu u ubjedjivoj pobjedi u Pljevljima, a odoljeli su nam u prvom duelu u sezoni. Imali su potom padova, a onda igrali dobro i nipošto ne smijemo da ih potcijenimo. Tim prije, jer želimo tri boda. Ekipa je, ako se izuzme Vuk Striković, kompletna. On nosi longetu a narednih dana znaćemo i dužinu pauze. Mjesec, najmanje”, kazao je Brnović.

Bjelopoljci znaju da su autsajderi kraj Bistrice, ali...

”Pobjeda protiv Rudara pred pauzu došla je kao nagarda ze neke dobre igre u kojima nismo imali sreće. Iskoristili smo vrijeme da radimo na otklanjanju grešaka, oporavimo igrače i zbijemo redove. Trudili smo se da podignemo nivo forme i nadamo se da ćemo se u lijepom svjetlu predstaviti u Nikšiću”, ističe Vuko Bogavac, trener Jedinstva.

A pauza je sigurno dobro došla Nebojši Jandriću, novom treneru Dečića, koji je dobio vrijeme da se upozna sa ekipom. On je debitovao remijem sa Jezerom.

”I ekipi je trebala pauza kako bi se upoznala sa trenerom. Četiri dana smo radili u Ulcinju i smatarm da smo spremni za nastavak. Dobili smo Mornar na početku sezone 1:0, iako moram reći da je utakmica bila teška. Očekujem novu pobjedu, mada znamo da će biti teška utakmica protiv iskusne, kvalitetne i dobro vođene ekipe Mornara”, naglasio je Draško Božović, vezista Dečića.

A porazom od Jedinstva u prošlom kolu Rudar se oprostio i od stručnog štaba Srđana Nikića, pa je ekipu tokom pauze pripremao novi trener, Dragan Aničić.

Čeka ga težak debi - u Pljevlja stiže ćetvrtoplasirano Jezero, jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela prvenstva, sa Radem Petrovićem na klupi, prošlosezonskim trenerom Rudara.

”Jezero je najprijatnije iznenađenje prvog dijela, dobili su nas u prvom kolu i sada ćemo dati sve od sebe da im se pred našom publikom revanširamo. Nismo zadovoljni dosadšnjim bodovnim saldom i povoljan raspored pred nama moramo iskoristiti da bi se priključili gornjem dijelu tabele”, kaže napadač Rudara Dušan Živković.

U Petrovcu se igra jadarnski derbi - stiže tivatski Arsenal.

Petrovčani su na startu sezone glatko slavili u Kotoru protiv Arsenala, bili su ekipa sa najboljim startom, ali je potom uslijedio veliki pad koji je ekipa Mladena Lambulića prekinula tek prošlom kolu trijumfom nad Iskrom u Danilovgradu.

Parovi 10. kola

SUBOTA

SUTJESKA - JEDINSTVO-FRANCA (15 h)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

RUDAR - JEZERO (15)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

DEČIĆ - MORNAR (16)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

PETROVAC - ARSENAL (16)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

NEDJELJA

BUDUĆNOST - ISKRA (15 h)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

Standings provided by SofaScore

Bonus video: