Emotivni Đerar Pike: Ja sam Katalonac, nisam manjina, želio sam da glasam...

"Mi nismo loši momci, mi smo samo željeli da glasamo, svako da glasa onako kako misli. Mi nismo manjina, nas ima više miliona, a reakcija policije govori sama za sebe", kazao je Pike
52 pregleda 2 komentar(a)
pike, Foto: Mundodeportivo.com
pike, Foto: Mundodeportivo.com
Ažurirano: 01.10.2017. 17:37h

"Nou kamp" sablazno prazan, na ulicama grada sukobi - u takvoj atmosferi igrao se meč Barselona - Las Palmas.

Barsa je odlučila da ne dozvoli navijačima da uđu na stadion, da bi svijet, kako je rekao predsjednik Đordi Bertomeu, vidio šta se događa u Kataloniji.

Igrači su na utakmicu izašli u dresovima u bojama katalonske zastave, a zatim ih presvukli u tradicionalne plavo-crvene.

Nakon meča, očekivano, pred novinare je stao Đerar Pike, pristalica katalonske nezavisnosti, legenda kluba.

"Ja sam Katalonac, i ponosan sam na to. Ponosan sam na moj narod", rekao je Pike.

"Mi nismo loši momci, mi smo samo željeli da glasamo, svako da glasa onako kako misli. Mi nismo manjina, nas ima više miliona, a reakcija policije govori sama za sebe", kazao je Pike.

On bi sjutra trebalo da se javi na pripreme reprezentacije Španije, pred posljednja dva meča u kvalifikacijama za Mundijal. Većina navijača ga ne želi u nacionalnom timu...

"Ja sam rekao da se povlačim nakon Rusije, a ako sam problem - mogu i sada. Igranje za reprezentaciju Španije nije lekcija patriotizma, već želje da se pobjeđuje", kazao je Pike, koji je prije dva dana kazao da mu je uvijek bila čast da igra za španski nacionalni tim.

Bonus video: