Snovi u Londonu - Arsenal vjeruje, Arteta: Vidjeli smo da možemo da pobjeđujemo i igramo kako želimo

Uprkos tome što su ostvarili šest pobjeda na prvih sedam utakmica i subotnji derbi dočekali kao lideri, bilo je mnogo mišljenja da su fudbaleri Arsenala iskoristili relativno lak raspored

3097 pregleda 0 komentar(a)
Arteta nakon meča sa Totenhemom, Foto: Reuters
Arteta nakon meča sa Totenhemom, Foto: Reuters

Trener Arsenala Mikel Arteta rekao je da će pobjeda njegove ekipe nad rivalom iz sjevernog Londona Totenhemom od 3:1 uvjeriti igrače da mogu da se uhvate sa izazovom u borbi za titulu u Premijer ligi.

Uprkos tome što su ostvarili šest pobjeda na prvih sedam utakmica i subotnji derbi dočekali kao lideri, bilo je mnogo mišljenja da su fudbaleri Arsenala iskoristili relativno lak raspored.

Poraz od Mančester junajteda u prošlom kolu podgrijao je osjećaj da im ipak nešto nedostaje.

Ali protiv do sada neporaženog Totenhema, Arsenal je otklonio neke od tih nedoumica i uvećao prednost na vrhu tabele na četiri boda u odnosu na Mančester siti, koji sjutra dočekuje Junajted.

Sjajan gol Tomasa Partija poništen je penalom Harija Kejna, ali su peti ligaški pogodak ove sezone Gabrijela Žezusa početkom drugog poluvremena i gol Granita Džake donijeli Arsenalu zaslužena tri boda.

"Igrači su dobro ušli u utakmicu i zaslužili su da je pobijede. Ovo je pobjeda cijelog tima. Danas smo bili povezani," rekao je Arteta.

„Nadam se da će momcima ovo dati više vjere da mogu da pobjeđuju na ovom nivou i to na način na koji želimo da igramo".

Raspoloženje na Emirejtsu bilo je euforično jer su navijači Arsenala počeli da sanjaju o realnom izazovu za titulu, nakon što njihov klub nije uspio da završi među četiri najbolja tima od 2016.

„Povezali smo se sa našim navijačima i to je zaista moćna stvar“, rekao je Arteta.

„Fokusiramo se na ono što radimo. Ovo je znak da idemo u pravom smjeru. Moramo to da održimo sada i da idemo do kraja“.

Arteta je bio impresioniran načinom na koji je njegova ekipa dokrajčila goste nakon što je Emerson iz Totenhema dobio crveni karton zbog nepotrebnog faula nad Gabrijelom Martinelijem.

"To je mlad tim, oni su bili veoma inteligentni i odlično su se snašli", rekao je Arteta.

Bonus video: