Poruka Danijela Petkovića: Budite uz nas, daćemo sve od sebe

Danska je septembarski dio kvalifikacija odradila u zastrašujućoj formi, deklasirala je lidera Poljsku na svom terenu 4:0, a zatim slavila u Jermeniji 4:1
58 pregleda 15 komentar(a)
Danijel Petković, Foto: Reuters
Danijel Petković, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.10.2017. 16:56h

„Budite uz nas, daćemo sve od sebe u četvrtak“.

To je navijačima poručio Danijel Petković, golman reprezentacije Crne Gore, prvog dana priprema pred posljednja dva meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Ne sumnjam da ćemo imati veliku podršku sa tribina. I mi i navijači imamo zajednički cilj", rekao je Petković.

U četvrtak na stadion pod Goricom izlazi Danska, direktan konkurent za jedno od prva dva mjesta u grupi, pretposljednja prepreka na čudesnom putu ka Rusiji.

Crna Gora bi pobjedom nastavila da vjeruje u čudo, išla bi u Varšavu da vodi posljednju bitku za direktan plasman na Mundijal.

„Vidi se da je malo drugačija atmsfera nego ranije. Osjeća se po gradu i u razgovoru sa ljudima da se igra važnija utakmica nego prethodne. Međutim, ne osjećam preveliki pritisak, mislim da ga ne osjećaju ni ostali momci, i da će tako biti i narednih dana. Naravno da znamo kakav je ulog, ali mi možemo samo da dobijemo u tom meču“, rekao je Petković, koji je važnost predstojećeg duela osjetio tako što je „morao“ da preskoči sjutrašnju utakmicu svog Lorijena da bi došao na vrijeme u nacionalni tim.

Danska je septembarski dio kvalifikacija odradila u zastrašujućoj formi, deklasirala je lidera Poljsku na svom terenu 4:0, a zatim slavila u Jermeniji 4:1.

Poslala je jasnu poruku pred gostovanje u Podgorici.

„Odigrali su dvije odlične utakmice. Međutim, došla je pauza, svaka pauza može da poremeti tim. Takođe, dosta zavisi od nas“, rekao je Petković.

Danci igraju u ritmu Kristijana Eriksena, jednog od najboljih igrača u Premijer ligi. As Totenhema je i kreator, i strijelac, poznat po sjajnom udarcu.

„On je igrač top klase, opasan je iz mnogo pozicija. Napavićemo analizu kako šutira, nadam se da ćemo ga svi zajedno zaustaviti“, kazao je Petković.

I Danci moraju da brinu kako da zaustave Jovetića, jednog od najboljih evropskih strijelaca u kvalifikacionom ciklusu.

„Važno je da budemo mirni, staloženi, da se dobro postavljamo, i da čekamo šansu. Imamo Jovetića, ali da ne stavljamo pritisak na njega - možda će neko drugi odlučiti ovaj veliki meč“, kazao je Petković.

Bonus video: