Blamaža Junajteda u gradskom derbiju: Siti brojao do šest, navijači "đavola" izašli nakon 40 minuta (VIDEO)

Po tri gola Halanda i Fodena, "građani" radili što su htjeli protiv najvećeg rivala - 6:3

20124 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Siti je odavno okrenuo stvari i postao apsolutni gazda u Mančesteru, ali poniženje koje je danas priredio Junajtedu je nešto što se ne gleda često.

Šampion Engleske nije imao milosti, utisak je da je mogao da postigne gol kad god želi - Davida de Heu je matirao šest puta (6:3), uz het-trikove Erlinga Halanda i Fila Fodena.

Bili su to pogoci iz čistih akcija, karakterističnih za "građane", pa su navijači Junajteda mogli da se uvjere da u posljednjoj liniji nije baš za sve kriv Hari Megvajer. "Dežurnog krivca" nije bilo zbog povrede...

Siti je poveo u 8. minutu golom Fila Fodena, bila je to treća velika šansa za domaćina.

Brzo je pogodio i Haland, pa je bilo u vazduhu da se rivalu sprema katastrofa. Bilo je 3:0 u 37, tada su navijači Junajteda okrenuli leđa svom timu i polako počeli da napuštaju "Etihad".

Haland je tri puta tresao mrežu i dva puta asistirao, dva gola je "namjestio" Kevin de Brujne, jedan Bernardo Silva...

Na 5:1 je evrogolom smanjio Antoni, a nakon što je Foden pogodio za 6:1 Pep Gvardiola je u istom terminu napravio četiri izmjene - izašli su De Brujne, Silva, Džek Griliš i Ilkaj Gindogan.

Bilo je do kraja još nekoliko opasnih situacija pred golom De Hee, ali se mreža tresla na drugoj strani (Antoni Marsijal dva puta, jednom iz penala).

Svejedno, utisak je ostao isti - blamaža Junajteda, druga ove sezone nakon što ga je nadigrao Brentford (4:0).

Пласман обезедио SofaScore

Bonus video: