Kiks Budućnosti, Iskra slavila pod Goricom

Ekipa iz Danilovgrada do pobjede došla nakon autogola Marka Simića - 1:0

20356 pregleda 16 komentar(a)
Sa utakmice Iskre i Budućnosti u prvom dijelu sezone, Foto: FSCG
Sa utakmice Iskre i Budućnosti u prvom dijelu sezone, Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti prekinuli su niz od sedam utakmica bez poraza u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi i danas u 10. kolu na domaćem terenu izgubili od Iskre 1:0.

Ekipa Miodraga Džudovića nakon današnjeg kiksa ima tri boda manje od Sutjeske i Dečića, koji su juče upisali po trijumf protiv Jedinstva (5:0), odnosno Mornara (3:1). Budućnost ni drugi put ove sezone nije uspjela da savlada Iskru, budući da je prvi meč ovih timova završen 1:1.

Sa druge strane Iskra je stigla do tek druge pobjede ove sezone i pobjegla je sa posljednjeg mjesta na tabeli.

Odlučujući momenat u Podgorici dogodio se u 48. minutu kada je nakon napada Iskre i centaršuta se desne strane fudbaler Budućnosti Marko Simić postigao autogol.

Budućnost je imala više šansi u prvom poluvremenu, a najbolju u 33. minutu kada je Filip Mitrović igrao rukom u šesnaestercu, a arbitar Miloš Bešović dosudio penal. Ipak, neprecizan sa 11 metara bio je Stefan Milošević - njegov udarac je odbranio golman gostujuće ekipe Marko Kordić.

Prije dosuđenog penala Budućnost je prijetila preko Marka Bakića.

U drugom poluvremenu je Milošević ponovo imao priliku da postigne pogodak, šansu je imao i Zoran Petrović, ali je na golu danas odličan bio Marko Kordić.

Gosti su prijetili preko Mihaila Perovića, ali je on u dva navrata bio neprecizan.

Budućnost u narednom kolu igra u Podgorici sa Petrovcem, Iskra je domaćin Dečiću.

Standings provided by SofaScore

Bonus video: