teške riječi

Predsjednik Reala opet o Superligi: Evropski fudbal je bolestan, gubi poziciju vodećeg sporta

"Ako pogledamo zadnje finaliste Lige šampiona, Liverpul, slavni klub sa šest evropskih kupova, ispada da smo s njima igrali samo devet puta u 67 godina, istakao je prvi čovjek Reala

3200 pregleda 3 komentar(a)
Florentino Peres, Foto: Shutterstock
Florentino Peres, Foto: Shutterstock

Predsjednik Real Madrida Florentino Peres smatra kako je "evropski fudbal bolestan", dodavši kako su potrebne promjene kako bi se zaustavilo udaljavanje mlađih navijača od sporta.

Peres je ponovo hvalio i projekt Superlige sastavljene od elitnih klubova Starog kontinenta.

"Naš voljeni sport je bolestan, posebno u Evropi i, naravno, u Španiji. Fudbal gubi svoju poziciju vodećeg svjetskog globalnog sporta," kazao je Peres na skupštini kluba.

"Najviše zabrinjava činjenica da su mladi sve manje zainteresovani za fudbal. Aktuelna takmičenja, kako su danas koncipirana, ne izazivaju interes gledalaca, osim u završnici," dodao je.

Peres je bio jedan od ključnih arhitekata evropske Superlige, koja je propala za manje od 48 sati nakon što je u aprilu pokrenuta inicijativa o formiranju takmičenja za evropske gigante.

Projekat Superlige je propao nakon silnog pritiska UEFA, nacionalnih vlada i navijača.

Međutim, Superliga je tužila UEFA i FIFA na španskom sudu, a presuda se očekuje iduće godine.

"Superliga ostaje usred evropskih sudskih procesa koji osporavaju monopol UEFA u evropskom fudbalu," poručio je Peres koji smatra kako bi navijačima trebalo ponuditi utakmice između najjačih ekipa i s najboljim igračima na svijetu tokom cijele godine.

"Ako pogledamo zadnje finaliste Lige šampiona, Liverpul, slavni klub sa šest evropskih kupova, ispada da smo s njima igrali samo devet puta u 67 godina, istakao je prvi čovjek Reala.