Dobre vijesti za Juve i Alegrija: Kjeza počeo da trenira

Kjeza je početkom januara na utakmici sa Romom pokidao ligamente lijevog koljena

2183 pregleda 0 komentar(a)
Kjeza na današnjem treningu, Foto: Juventus.com
Kjeza na današnjem treningu, Foto: Juventus.com

Trener Juventusa Masimilijano Alegri konačno ima razloga da bude zadovoljan - njegova ekipa je sinoć savladala Bolonju (3:0), prekinula niz od pet mečeva bez pobjede u svim takmičenjima, a danas je sa treninzima počeo i Federiko Kjeza.

Kjeza se povrijedio početkom januara na utakmici sa Romom. Pokidao je ligamente lijevog koljena i rano završio prethodnu sezonu, pa nije mogao da pomogne ni reprezentaciji Italije u plej-ofu za odlazak na Mundijal.

Italijanski reprezentativac je i u prvom dijelu prethodne sezone imao problema sa povredama, budući da je zbog povrede mišića krajem novembra bio mjesec dana van terena.

Sada se Kjeza oporavio od teške povrede i počeo sa laganim treninzima i djelimičnim povratkom u grupni rad. Datum povratka na teren još nije poznat, ali Alegrija hrabri činjenica da će 24-godišnjeg fudbalera uskoro imati na raspolaganju.

Pred Juventusom je težak raspored, a već u srijedu je bitna utakmica u Ligi šampiona. U Torino dolazi Makabi, koji, poput Juvea, nije osvojio ni bod nakon dva kola.

Bonus video: