Klop: Poslije Napolija smo shvatili da smo dostigli najnižu tačku

Liverpul sjutra (21) dočekuje Rendžers u 3. kolu Lige šampiona

6294 pregleda 1 komentar(a)
Klop na današnjoj konferenciji, Foto: Reuters
Klop na današnjoj konferenciji, Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpula sjutra (21) dočekuju Rendžers u trećem kolu Lige šampiona. "Redsi" od početka sezone igraju promjenljivo, a prethodnog vikenda su u Premijer ligi kod kuće remizirali sa Brajtonom (3:3).

U Ligi šampiona nakon dva kola ekipa Jirgena Klopa ima tri boda. U prvom kolu je izgubila od Napolija, dok je u drugom savladala Ajaks.

"Poslije Napolija smo shvatili da smo dostigli najnižu tačku i da moramo brzo da mijenjamo stvari. Nismo igrali sa Vulvsima, potom smo pobijedili Ajaks, pa nismo igrali sa Čelsijem i ništa nismo mogli da izvučemo iz tog trijumfa nad Holanđanima. Onda je došao Brajton, dobar tim i primili smo dva rana gola. Kad uočite problem i mislite da imate rješenje, očekujete da to bude brzo, ali to u fudbalu nije slučaj", kaže Klop.

Njemac je govorio i o samopouzdanju u sportu.

"Mislite da je Kristijano Ronaldo trenutno na vrhuncu samopouzdanja? Dešava se svima nama. Lionel Mesi je prošle sezone imao istih problema. Morate da napravite korak u pravom smjeru i kad ste spremni, vraća se i samopouzdanje. U individualnim sportovima se sami izborite. U timskim, morate to zajedno, što je komplikovanije", dodao je Klop.

Od početka sezone odbrana Liverpula je loša, a Arnold na meti kritika.

"Primali smo slične golove, timovi su koristili iste prazine između linija. Problem je naš hrabri način branjenja. Potreban nam je intenzitet i ako ga nema, nastaje problem. Moramo biti kompaktniji. Branjenje je umjetnost, dugo nam je išlo kako treba. Kad ne funkcioniše, shvatite da morate da se vratite na osnove. Strpljenje možda nije prava riječ, ali moramo da budemo strpljivi dok stvari ne prorade. Ne možemo uvijek da počinjemo nešto novo. Ako pomognemo momcima da se brane drugačije, onda to moramo. Prije svega da budemo kompaktniji", naglašava Klop.

Liverpul je ljetos iz Benfike doveo Darvina Nunjesa, ali Urugvajac ne pruža partije zbog kojih je i doveden na "Enfild".

"Novi igrači dođu i želimo da odmah zablistaju, a to se povremeno dešava. Mirni smo. Zaista je važno to što on nije zabrinut. Suspenzija od tri meča mu nije pomogla, to je jasno. Tim nije u formi, a to ne pomaže napadaču".

Na kraju, prokomentarisao je kratko i ocjenu predsjednika Reala Florentina Peresa da je Superliga neophodna.

"Mislim da bismo trebali da igramo manje utakmica kako bi unaprijedili fudbal, jer to nam daje više vremena da treniramo. Nemam neko posebno mišljenje o tome što je pričao", zaključio je Klop.

Bonus video: