Gonsalo Iguain u suzama najavio kraj karijere

Napadač će se penzionisati po završetku sezone u MLS ligi

7918 pregleda 2 komentar(a)
Iguain u dresu reprezentacije, Foto: Shutterstock
Iguain u dresu reprezentacije, Foto: Shutterstock

Argenitnski fudbaler Gonsalo Iguain najavio je da će po završetku sezone u MLS ligi okončati karijeru.

Iguain je od 2020. godine član Intera iz Majamija. U MLS ligi je postigao 27 golova na 65 utakmica. Do kraja regularnog dijela MLS lige Inter će odigrati dvije utakmice - protiv Orlanda i Montreala.

"Došao je dan da se oprostim od fudbala, profesije koja mi je dala toliko mnogo. Osjećam se privilegovanim što sam kroz karijeru imao dobre i ne tako dobre trenutke", rekao je Pipita i u suzama najavio kraj karijere.

Iguain je karijeru počeo u River Plati. Za prvi tim "milionera" igrao je od 2005. do 2007. godine, a onda je u zimskom prelaznom roku otišao u Real Madrid.

U Madridu je proveo šest godina. Poslije Španije otišao je u Italiju, a prvi klub na Apeninima bio mu je Napoli, 2013. godine.

Poslije tri godine pod Vezuvom napravio je nesvakidašnji potez kada je riječ o fudbalerima Napolija i potpisao za Juventus. Klub iz Torina ga je slao na pozajmice, prvo u Milan, pa u Čelsi, ali je već u Londonu bio daleko od ranijih igara.

Čelsi mu je bio i posljednji evropski klub, jer je 2020. godine potpisao za Majami.

Sa Realom je 2007, 2008. i 2012. godine osvojio La Ligu, a 2011. Kup kralja. U dresu Napolija je 2014. osvojio Kup i Superkup Italije, a 2016. je bio najbolji strijelac u Seriji A, dok je sa Juventusom osvojio tri Skudeta i dva Kupa.

Sa Čelsijem je 2019. stigao do trofeja u Ligi Evrope.

Sa Argentinom nije osvojio trofeje, a najveći uspjeh u dresu "gaučosa" mu je finale Mundijala 2014. godine. Pamti se da je u meču za trofej protiv Njemačke imao ogromnu šansu za gol, koju nije iskoristio.

Igrao je u finalu Kopa Amerike.

Bonus video: