Savić „povezao” odbranu Atletika

Crnogorski defanzivac se poslije 40 dana vratio na teren, madridski tim lako savladao Sevilju - 2:0

5149 pregleda 4 komentar(a)
Savić, Foto: Atletico de Madrid
Savić, Foto: Atletico de Madrid

Nakon više od mjesec pauze Stefan Savić se vratio na teren. Defanzivac madridskog Atletika je u subotu bio u startnoj postavi na gostovanju Sevilji, dao doprinos pobjedi (2:0), pa mu je sajt Sofascore dodijelio sedmicu, što je najbolja ocjena nekog crnogorskog internacionalca prethodnog vikenda.

Sa Savićem u timu Atletiko nije primio gol, a na pet od prethodnih šest mečeva, na kojima nije bilo Mojkovčanina, mreža “kolćonerosa” se tresla makar jednom.

Savić je ove sezone odigrao samo tri meča u La Ligi, a zbog povrede mišića na terenu ga nije bilo 40 dana. Propustio je četiri utakmice u La Ligi, dvije u Ligi šampiona, a nije nastupio ni za crnogorsku reprezentaciju u Ligi nacija.

Identičnu ocjenu kao Savić dobio je i fudbaler Lacija Adam Marušić. Rimljani su u odličnoj seriji, a u nedjelju su kod kuće savladali Speciju 4:0. Marušić je odigrao 90 minuta i bio je dio odbrambenog bedema koji nije popustio treću utakmicu zaredom. “Nebesko-plavi” su vezali tri pobjede u Seriji A, sve tri bez primljenog gola što je prvi put od 2015. godine.

foto: Sofascore

Nakon Savića i Marušića, slijede Uroš Đurđević (Sporting Hihon), Ognjen Bakić (Osijek) i Bojan Roganović (Torpedo Moskva), koji su ocijenjeni sa 6,6.

Đurđević je u golgeterskoj krizi, nije dao gol skoro dva mjeseca, a to se odrazilo i na rezultate Sportinga. Tim iz Asturije je u prethodnom kolu remizirao na gostovanju Tenerifeu (1:1), a Đurđević je igrao od 63. minuta. On je u Segundi ove sezone postigao dva pogotka na sedam mečeva, oba u drugom kolu 20. avgusta.

Bakić je za Osijek bio na terenu šest minuta u duelu sa Lokomotivom. U igru je ušao u 84, pri vođstvu njegove ekipe 4:0. Zajedno sa Bakićem u igru je ušao i drugi crnogorski internacionalac u Osijeku - Nikola Janjić. Do kraja je Lokomotiva (Vladan Bubanja nije ulazio u igru), postigla počasni gol i ublažila poraz.

S druge strane, Roganović je odigrao 90 minuta za Torpedo u remiju (2:2) sa Voronježom i dobio je žuti karton. Tim iz glavnog grada Rusije je posljednji na tabeli sa pet bodova.

Bonus video: