Lester najavio bijeg sa dna: Revija sjajnih golova i blistava partija Medisona

Lester savladao Notingem Forest 4:0 i upisao prvu pobjedu u Premijer ligi ove sezone

5855 pregleda 0 komentar(a)
Medison proslavlja pogodak, Foto: Reuters
Medison proslavlja pogodak, Foto: Reuters

Fudbaleri Lestera savladali su večeras Notingem Forest 4:0 i u devetom kolu stigli do prve pobjede u Premijer ligi ove sezone.

"Lisice" su večeras prvi put ove sezone sačuvale mrežu i bodovno se izjednačile sa večerašnjim protivnikom.

Sa druge strane Notingemu ne pomažu ni brojna pojačanja. Preko 20 fudbalera je u ljetnjem prelaznom roku došlo na "Siti graund", ali su "šumari" prvi kandidat za ispadanje u Čempionšip.

Meč na "King Paueru" obilježio je dvostruki strijelac Džejms Medison, koji je na kraju upisao i asistenciju.

Ipak, situacija je mogla da bude drugačija da je Taivo Avoniji u 22. minutu imao sreće. Štoperi Lestera se nisu najbolje snašli, a napadač Foresta je izašao sam ispred Varda i pogodio stativu.

Tri minuta nakon te prilike Lester stiže do prvog pogotka. Džesi Lingard je progriješio, Medisona šutirao sa distance, a lopta udarila Mekenu, promijenila smjer i završila u mreži.

Dva minuta kasnije novi gol - Medison je počeo akciju, sjajno pronašao Vardija, napadač Lestera asistirao Harviju Barnsu koji je prelijepim udarcem sa dvadesetak metara savladao Hendersona.

I treći gol fudbaleri Lestera su postigli udarcem van šesnaesterca. Dusberi-Hol je u 35. minutu oboren, a Medison iz slobodnog udarca postigao prelijep pogodak, njegov 50. za Lester.

U drugom poluvremenu je opao tempo, ali su i fudbaleri Notingema imali šansu da ublaže poraz. Ipak, umjesto da postignu, primili su još jedan gol - ovog puta je Daka nakon asistencije Medisona spektakularno petom postavio konačan rezultat.

Lester u narednom kolu gostuje Bornmutu, Notingem dočekuje Aston Vilu.

Bonus video: