Dabanović na najvećoj sceni, Savić u Belgiji, Liverpul i Inzagi pod pritiskom

Liga šampiona (3. kolo): Napoli gostuje u Amsterdamu, “redsi” protiv Rendžersa, Inter čeka Barselonu bez prava na novi neuspjeh. Crnogorski arbitar Nikola Dabanović dijeli pravdu u duelu Bajerna i Viktorije Plzenj

13039 pregleda 5 komentar(a)
Debi u Ligi šampiona: Nikola Dabanović, Foto: Shutterstock
Debi u Ligi šampiona: Nikola Dabanović, Foto: Shutterstock

Liverpul je kampanju u Ligi šampiona otvorio ubjedljivim porazom u Napulju, potom je vratio mir pobjedom nad Ajaksom, a sada ima “zicer” kojim bi vjerovatno preuzeo stvari u svoje ruke kada je u pitanju plasman u nokaut fazu.

”Redsi” dočekuju Rendžers (21 sat), samo trijumf je u mislima Jirgena Klopa, pogotovo nakon još jednog razočaravajućeg ishoda i remija protiv Brajtona u Premijer ligi - 3:3. Liverpul nikako da uhvati pravi ritam, navijači žele reakciju odmah.

- Poslije Napolija smo shvatili da smo dostigli najnižu tačku i da moramo brzo da mijenjamo stvari. Nismo igrali sa Vulvsima u ligi, onda smo savladali Ajaks, pa nismo igrali sa Čelsijem... I jednostavno ništa nismo mogli da izvučemo iz tog trijumfa nad Holanđanima - rekao je Klop.

Brajton nije tim kojeg bilo ko želi za protivnika nakon reprezentativne pauze.

- Kada uočite problem i mislite da imate rješenje, očekujete da to bude brzo, ali u fudbalu to nije slučaj - rekao je Klop.

Rendžers je u prva dva kola primio čak sedam golova, nije dao nijedan.

- Pobjeda je ono što nas zanima, ali i da odigramo zrelo, da imamo ritam koji želimo. Nije Rendžers tako loš kako govore rezultati u mečevima sa Ajaksom i Napolijem, ne sumnjam da će biti komplikovano za nas, jer protivnik ima kvalitet - dodao je Njemac.

U istoj grupi, Napoli pun samopouzdanja ide u Amsterdam. “Azuri” imaju šest bodova, dominiraju u Seriji A, eventualni trijumf na “Johan Krojf areni” bi ih lansirao ka osmini finala iz grupe koja je sve samo ne laka.

- Jedva čekam utakmicu sa Ajaksom, jer će ona biti jedan od najvećih ispita za nas ove sezone. Imali smo ih mnogo, igrali sa Liverpulom, Milanom, Lacijom... Ali, želim da se suprotstavimo sistemu kakav je Ajaksov - istakao je trener Napolija Lućano Spaleti.

U grupi C, derbi je u Milanu gdje posrnuli Inter čeka Barselonu - čeka se reakcija, ako ni večeras do nje ne dođe (21h), možda to bude i posljednji meč na klupi “nerazura” za Simonea Inzagija.

Inter je očajno krenuo u prvenstvu, ima četiri poraza u osam kola, a u Ligi šampiona je u dva meča sakupio tri boda - ima poraz od Bajerna na “Meaci”, te trijumf u Češkoj protiv Viktorije Plzenj. Isti je učinak i Barse - izgubila je od Bavaraca, savladala Čehe.

- Situacija u kojoj se nalazimo može da se mijenja samo pobjedama. A da bismo okrenuli stvari, moramo da budemo mnogo agresivniji, da ne pravimo greške koje nam se ponavljaju. Barsa je jedan od najboljih timova u Evropi, nezasluženo je izgubila od Bajerna u Minhenu - kaže Inzagi.

Bivši trener Lacija izlazak iz krize traži bez povrijeđenih Romelua Lukakua i Marcela Brozovića, a pod znakom pitanja je i Lautaro Martines. Argentinac je nakon udarca u duelu sa Romom, juče trenirao.

- Pregledi su pokazali da nema povrede, ali bol postoji. Nećemo rizikovati sa Lautarom, odlučićemo pred meč - dodao je Inzagi.

Bajern je na “Alijanc areni” apsolutni favorit protiv Viktorije Plzenj (18.45) u duelu koji će suditi crnogorski arbitar Nikola Dabanović. Ovo je prvi put da neki naš arbitar dijeli pravdu na utakmici Lige šampiona.

Atletiko Madrid, sa povratnikom Stefanom Savićem, traži drugu pobjedu u grupi B - “kolćonerosi” idu na megdan Klub Brižu. Belgijanci nakon dvije utakmice imaju šest bodova, po tri su sakupili Atletiko i Bajer, Porto je na nuli.

Bonus video: