Čudo prirode: Erling Haland

Norvežanin ima 22 godine, a u karijeri je već postigao 173 gola, od čega 152 na klupskom nivou

6825 pregleda 0 komentar(a)
Erling Haland, Foto: Reuters
Erling Haland, Foto: Reuters

Na predstavljanju u Mančester sitiju su ga navijači u euforiji “natjerali” da kaže da mu je Mančester junajted omiljena žrtva na terenu, a Erling Haland je u svom prvom gradskom derbiju po dolasku na Ostrvo uradio sve da zaista tako i bude.

Tri gola u mreži “đavola”, te još dvije asistencije u pobjedi 6:3 govore da se Norvežaninu zaista uključi lampica kada vidi crvenu boju.

Junajted je, ipak, samo jedan protivnik u nizu koji nije našao lijek za Halanda - bivši as Borusije je ove sezone već upisao tri het-trika, dva puta je u dresu “građana” postigao po dva gola... Na brojci je od 17 pogodaka, računajući Premijer ligu i Ligu šampiona.

- Njegove brojke su zaista zastrašujuće, ali je impresivno to što je sve vrijeme na terenu gladan golova i nevjerovatno takmičarski nastrojen - rekao je Pep Gvardiola nakon trijumfa nad Junajtedom.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Erera (Osasuna) - može da se pohvali da je “ušao u glavu” velikanu kakav je Karim Benzema. U aprilu mu je odbranio dva penala, a u nedjelju veče ga natjerao da dva puta razmišli gdje će šutirati sa 11 metara. Francuz je pogodio prečku, a tim iz Pamplone postao prva ekipa ove sezone koja je zaustavila prvaka Španije i Evrope.

ODBRANA

Balo-Ture (Milan) - prinudno je dobio šansu zbog povrede Tea Ernandesa i iskoristio je tako što je šampionu u Toskani u sudijskoj nadoknadi otvorio put ka pobjedi.

Smoling (Roma) - odigrao je fantastičan meč protiv Intera, na kraju ga je krunisao golom za velika tri boda na “Meaci”.

SREDINA

De Brujne (Mančester siti) - njegove asistencije čine da fudbal izgleda kao najjednostavnija stvar na svijetu. Upisao je dvije u derbiju Mančestera, druga je bila remek-djelo.

Galager (Čelsi) - tek će se pokazati koliko je dobar igrač mladi vezista “plavaca”. Već sada je reprezentativni kalibar, majstorija za trijumf protiv Kristal Palasa je “karta” za prvi tim kod Grejema Potera.

Milinković-Savić (Lacio) - odavno je prerastao sredinu u Rimu, ali i kompletnu Seriju A. Klasa SMS-a jednostavno zaslužuje da igra u klubu koji se bori za najveće trofeje.

Parti (Arsenal) - jedan od problema Arsenala je što nema dostojnu zamjenu za bivšeg igrača Atletiko Madrida. Ako ostane zdrav u većem dijelu sezone, onda je za “tobdžije” sve mnogo, mnogo lakše. Postigao je evrogol u derbiju sa Totenhemom.

NAPAD

Mane (Bajern) - pogodio je četiri puta u ligi ove sezone, ali i mnogo promašio. Bavarcima je neophodan Mane kojeg je sve ove godine imao Liverpul.

Haland (Mančester siti) - gol-mašina, čovjek koji trese mreže nevjerovatnom lakoćom. U timu kakav je Siti mu je, istina, posao i nije toliko komplikovan...

Verner (Lajpcig) - prvi je fudbaler u istoriji kluba koji je došao do brojke od 100 pogodaka u svim takmičenjima.

Trosar (Brajton) - fascinirao je Brajton i sa Poterom na klupi, djeluje da će igrati odličan fudbal i pod Robertom de Zerbijem. Belgijanac je pogodio čak tri puta na “Enfildu” i donio zaslužen bod protiv Liverpula.

Bonus video: