Junajted bi pustio Ronalda u januaru, Ten Hag bi da ostane

Ronaldo (37) ima ugovor na Old Trafordu do kraja sezone, plus mogućnost produženja do ljeta 2024. godine

6902 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo na klupi, Foto: Reuters
Ronaldo na klupi, Foto: Reuters

Mančester junajted je spreman da dozvoli Kristijanu Ronaldo da ponovo pokuša da napusti klub u januaru, ukoliko se ne izbori za mjesto u prvom timu Erika ten Haga, koji, međutim, nije pristalica te ideje, tvrdi ESPN.

Ronaldo je bio na klupi u porazu od Mančester sitija rezultatom 6:3, nije bio u startnoj postavi utakmice u Premijer lige još od poraza od Brentforda 4:0 u avgustu.

On je želio da napusti Old Traford na ljeto, a Junajted je svjestan da bi mogao da potraži klub i u januaru ako mu se status ne promijeni.

Pravila UEFA dozvoljavaju Ronaldu da potpiše za tim u Ligi šampiona u januaru i da igra u nokaut rundi, uprkos tome što je ove sezone imao dva nastupa za Junajted u Ligi Evrope.

Ronaldov odnos na treninzima je cijelo vrijeme maksimalno profesionalan, nakon što je postalo jasno da će morati da ostane, ali on očajnički želi da maksimalno iskoristi posljednje godine karijere da ostane na vrhu.

Postigao je samo jedan gol u osam utakmica ove sezone, u prednosti su Markus Rašford i Entoni Marsijal.

Rašford se vratio nakon povrede i počeo kao centralni napadač protiv Sitija, pre nego što ga je u drugom poluvremenu zamijenio Marsijal, koji je postigao dva kasna utješna gola.

Ten Hag ima razumijevanje za Ronaldovu situaciju, ali ne bi želio da on ode u januaru.

Holanđaninu je već rečeno da je malo vjerovatno da će biti novca za trošenje do narednog ljeta, smanjujući mogućnost da se nađe zamjena za portugalskog napadača.

I Rašford i Marsijal su već propustili utakmice zbog povreda, a Ten Hag je oprezan da ne ostane bez opcija tokom zagušene sezone.

Ronaldo (37) ima ugovor na Old Trafordu do kraja sezone, plus mogućnost produženja do ljeta 2024. godine.

Bonus video: