Pepu ne prijaju pohvale: Griješimo mnogo u osnovim stvarima, moramo da se vratimo u realnost

Pobjedom u duelu protiv danskog prvaka Siti bi napravio veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu Lige šampiona

3086 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da je njegova ekipa dobila previše pohvala u posljednja dva dana, nakon pobjede nad Mančester junajtedom 6:3, kao i da će igrači morati da budu oprezni i potrude se da pobijede Kopenhagen.

"Bilo je previše komplimenata u posljednja dva dana i to mi se baš ne sviđa pred tako važan meč. Gledao sam juče uveče i jutros ekipu Kopenhagena, oni su vrlo organizovan tim, moraćemo da budemo oprezni i da se vratimo u realnost i potrudimo se da pobijedimo u ovom važnom meču", rekao je Gvardiola.

Fudbaleri Mančester sitija dočekaće u srijedu ekipu Kopenhagena, u meču trećeg kola Grupe G Lige šampiona.

U drugom meču ove grupe se sastaju Sevilja i Borusija Dortmund (21.00).

Siti je poslije dva kola vodeći sa šest bodova, Borusija Dortmund ima tri, dok po jedan bod imaju Kopenhagen i Sevilja.

Pobjedom u duelu protiv danskog prvaka Siti bi napravio veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu Lige šampiona.

"Nije lako slomiti ovaj tim, oni su bili sjajni protiv Sevilje (0:0). Imaju kvalitet i hrabrost za igru naprijed. Nisu tip tima koji će igrati duge lopte prema napadaču. Gledajući ih jutros iznenadio sam se koliko stvari rade dobro", dodao je španski trener.

On je rekao i da će pažlljivo gledati stav svojih igrača, koje je kritikovao da "ponekad griješe prilikom lakih dodavanja".

"Osnova naše igre je da dodamo loptu igraču u plavom, a ne u crvenom dresu. Bilo je mnogo grešaka u osnovnim elementima naše igre", kazao je Gvardiola i naglasio:

"Nećemo pobijediti zato što smo mi Siti, a oni Kopenhagen ili zato što smo pobijedili Junajted, kada su oni upravo promijenili trenera. Pobijedićemo ako uradimo svoj posao", zaključio je Gvardiola.

Meč između Mančester sitija i Kopenhagena igra se u sredu od 21.00.

Bonus video: