Klop: Bili smo kao stijena u odbrani, u napadu nismo imali sreće

Liverpul sinoć u 3. kolu Lige šampiona savladao Rendžers 2:0

2622 pregleda 1 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters

Pobjedom protiv Rendžersa (2:0) u Ligi šampiona, Liverpul se iskupio za kiks protiv Brajtona u Premijer ligi.

"Redsi" su sinoć na "Enfildu" postigli dva pogotka, igrali sigurno i nakon poraza u prvom kolu protiv Napolija vratili se u igru za plasman u nokaut fazu.

Liverpul je imao mnogo šansi protiv Rendžersa, a oba gola positgao je iz prekida. Prvo je Aleksander-Arnold postigao lijep gol iz slobodnog udarca, a onda je i Salah bio precizan sa 11 metara. Menadžer Jirgen Klop je bio zadovoljan.

"Ovo je upravo ono što nam je trebalo večeras. Nova formacija, moramo da promijenimo neke stvari. Imali smo mnogo prilika, zamislite da smo još neke od njih iskoristili. Veoma dobra utakmica. A to je jako važno. Dva dobra gola iz prekida, to mi se nekada sviđa jer znači da ne moraš da čekaš VAR. U nekim situacijama u napadu nismo imali sreće, ali smo bili kao stijena u odbrani sem na samom kraju. Sljedeće sedmice će utakmica sigurno biti potpuno drugačija", rekao je Klop nakon meča.

Njemac je komentarisao igru Trenta u odbrani. Engleski reprezentativac je ove sezone imao nekoliko loših defanzivnih partija.

„Nema problema u odbrani. Ako nema zaštitu onda izgleda kao da je izložen, to smo malo korigovali danas. Očekivali smo, kao i svi, reakciju. Zaista želimo da preokrenemo stvari i potrebna nam je konstantnost. A za to nam je potrebna vrhunska odbrana kao večeras. Čini mi se da je sve funkcionisalo kako treba“, kazao je Klop.

Duel u Škotskoj na programu je naredne srijede.

Bonus video: