Ćavi: Zaslužili smo da pobijedimo, ali je sudija imao drugačije ideje

Barselona sinoć izgubila od Intera 1:0 u trećem kolu Lige šampiona

2858 pregleda 2 komentar(a)
Ćavi, Foto: Reuters
Ćavi, Foto: Reuters

Trener Barselone, Ćavi okrivio je slovenačkog sudiju Slavka Vinčića za sinoćnji poraz od Intera u Ligi šampiona.

Barsa je izgubila 1:0, jedini gol postigao je Čalhanoglu, a španski trener smatra da je njegova ekipa oštećena za penal. Sporni momenat dogodio se u 92. minutu kada je, Usman Dembele ubacio loptu s desne strane, Denzel Damfris nespretno reagovao i desnom rukom s glave skinuo loptu Ansuu Fatiju u kaznenom prostoru. Ni Vinčić ni sudije iz VAR sobe se nisu oglasile.

"Ljut sam zbog te situacije, radi se o nepravdi. I ranije sam govorio da sudije moraju dati objašnjenja za svoje odluke. Za mene je to bilo čisto igranje rukom, a on mora objasniti svoju odluku. Bili smo bolji, ali to nije bilo dovoljno. Zabrinut sam zbog poraza. Bajern sada ima devet bodova, Inter šest, a mi tri", rekao je Ćavi.

Zatim je tražio i da sudije budu u obavezi da održe konferenciju za medije poslije mečeva.

„Mislim da bi sudije trebalo da drže pres konferencije i da objašnjavaju svoje odluke. To je jako bitno za fudbal, kako bismo bolje razumjeli zašto donose odluke“, smatra Ćavi.

Smatra da su arbitri isključivi krivci za poraz njegove ekipe.

„Nije trebalo da izgubimo ovaj meč. Zaslužili smo da pobijedimo, ali je sudija imao drugačije ideje. Može se reći i da je Inter manipulisao sa visinom trave kako bi nas usporio i uticao na naše pasove. Pogledajte Real Madrid, oni nikada nemaju ovakve probleme u Ligi šampiona, samo mi“, poručio je Ćavi.

Bonus video: