Tek je oktobar, a Juve već igra najbitniji meč u sezoni

Večeras na programu 3. kolo Lige šampiona u grupama E, F, G i H

4542 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri Juventusa na jučerašnjem treningu, Foto: juventus.com
Fudbaleri Juventusa na jučerašnjem treningu, Foto: juventus.com

Trijumfom nad Bolonjom (3:0) u Seriji A Juventus je nagovijestio izlazak iz krize. “Stara dama” je prije reprezentativne pauze igrala loše, vezala pet mečeva bez pobjede i alarm za uzbunu je bio upaljen na “Alijanc stadionu” u Torinu.

Tokom tog septembarskog “crnog niza” ekipa iz Torina je pretrpjela dva poraza na startu Lige šampiona. I dok onaj protiv PSŽ-a (2:1) u Parizu nije iz kategorije šokantnih, poraz od Benfike (2:1) nakon preokreta u Torinu sve je podigao na noge u redovima dvostrukog prvaka Evrope.

Kada želite da dođete do završnice Lige šampiona, a izgbubite prva dva kola, onda je jasno da je treći meč od presudnog značaja. A Juventus večeras dočekuje Makabi Haifu i ima samo jedan zadatak - pobjedu.

- U teškim trenucima je najjednostavnije da igramo našu igru, bez žurbe, da budemo kompaktni. Poštujemo Makabi, oni su dobro organizovan tim. Pritiskaju rivala i sposobni su da protivnicima stvore ogromne probleme - oprezan je trener Juvea Masimilijano Alegri.

Alegri, kao i tokom čitave sezone, ima problema sa igračkim kadrom. Pozitivna vijesti je da je Federiko Kjeza počeo da trenira, ali će Arkadijuš Milik zbog umora i problema sa mišićem početi sa klupe.

- Srećan sam zbog Kjeze, ohrabruje njegov povratak. Sada ćemo postepeno da ga ubacamo u ekipu. Milik će biti u konkurenciji za tim, ali će početi sa klupe. Di Marija se fizički bolje osjeća. Imao je vremena da se oporavi i očekujem da odigra dobru utakmicu - poručio je Alegri.

Za razliku od Juventusa, situacija u Mančester sitiju je fenomenalna. Pobjeda protiv gradskog rivala Junajteda prethodne sedmice pružila je dodatni podstrek ekipi, koja je kandidat za trofeje u svim takmičenjima. A pehar u Ligi šampiona je san mnogih na “Etihadu”. Nakon dva kola “građani” imaju maksimalan učinak, a niz će pokušati da produže večeras protiv Kopenhagena, koji je autsajder u Engleskoj. Šampion Danske je u prethodnom kolu igrao bez golova sa Seviljom.

- Nije lako odigrati neriješeno sa Seviljom. Kvalitetna su ekipa. Ne igraju samo dugim loptama, već imaju hrabrost i da je spuste na zemlju. Iznenađen sam kako dobro igraju. Imam skromnija očekivanja od vas medija. Vi očekujete da pobijedimo lako. Ali, ja nisam takav tip trenera. Imam veliko poštovanje prema Kopenhagenu - uostalom, oni su šampioni Danske - kazao je na jučerašnjoj pres konferenciji trener Sitija Pep Gvardiola.

Gvardiola je, očekivano, govorio i o Erlingu Halandu, koji pomjera granice u Premijer ligi. Protiv Junajteda je postigao het-trik, imao još dvije asistencije, iz kola u kolo obara rekorde, poigrava se sa rivalima...

- Niko ne može da se takmiči sa njim. Brojke sve govore. Ali, mi u svlačionici vidimo stvari koje nisu statisitika i koje nas čine srećnim što je on ovdje. Erling nije samo napadač koji postiže golove. Njegovi gestovi van terena, ponašanje prema mladim igračima i stručnom štabu mnogo govore. A sve to dolazi od obrazovanja. Hemija u ekipi se stvara ako su ljudi dobri - pohvalio je Gvardiola Halanda.

Španski trener je kazao da je nastup Rodrija pod znakom pitanja, dok će Kajl Voker sigurno propustiti utakmicu. Vokera će zamijeniti Serhio Gomes.

- Uvijek sam sanjao da budem ovdje i sada živim taj san - poručio je Gomes koji je ljetos iz Anderlehta stigao u Siti.

U ranijem terminu (18.45) Seltik dočekuje Lajpcig i priželjkuje prvu pobjedu. Crnogorski reprezentativac Sead Hakšabanović se oporavio od povrede dobijene na meču sa Finskom u Ligi nacija i biće u konkurenciji za meč.

- Nama je svaka naredna utakmica najbitnija. A kada je riječ o Ligi šampiona, onda ne gledamo dalje od toga. Sjajno je što smo dio ovog takmičenja, klub ovdje pripada. Sada nas očekuje izazov protiv Lajpciga. Imali su nešto lošiji početak sezone, ali ih je promjena trenera razdrmala. Tipičan su predstavnik njemačkog fudbala - smatra trener Seltika Ejndž Postekoglu.

Parovi:

18:45

Lajpcig - Seltik

Salcburg - Dinamo Zagreb

21:00

Benfika - PSŽ

Čelsi - Milan

Juventus - Makabi Haifa

Mančester siti - Kopenhagen

Real Madrid - Šahtjor

Sevilja - Borusija Dortmund

Bonus video: