Horhe Sampaoli se vratio u Sevilju

Temperamentni Argentinac je bio trener Sevilje u sezoni 2016/2017, prekinuo je seriju poraza Zidanovog Reala dugu 40 mečeva, ali je otišao nakon što je dobio poziv da bude selektor Argentine

6980 pregleda 0 komentar(a)
Foto: twitter.com/SevillaFC
Foto: twitter.com/SevillaFC

Nakon debakla od Borusije Dortmund, uprava Sevilje praktično nije čekala ni minut da se Đulen Lopetegi oprosti od igrača, već mu je odmah uručila otkaz.

Za manje od dan je našla novog trenera - na klupu tima sa „Sančes Pishuana” se vratio Horhe Sampaoli.

Temperamentni Argentinac je bio trener Sevilje u sezoni 2016/2017, prekinuo je seriju poraza Zidanovog Reala dugu 40 mečeva, ali je otišao nakon što je dobio poziv da bude selektor Argentine.

Na kormilu „gaućosa” je proveo tek 13 mjeseci, jer je došlo do sporazumnog raskida ugovora nakon poraza u osmini finala Mundijala u Rusiji 2018. godine.

Nakon toga je po nešto manje od godinu vodio brazilske klubove Santos i Atletiko Mineiro, a u feruaru 2021. je na klupi Marseja naslijedio Andrea Viljaš-Boaša.

Vratio je tim sa „Velodroma” u Ligu šampiona, ali je ovog ljeta otišao, nezadovoljan što mu uprava ne dovodi željena pojačanja.

Nije, međutim, dugo bio bez posla...

U Sevilji ga čeka težak posao, jer je njegov novi tim osvojio svega pet bodova u sedam kola Primere, a u Ligi šampiona ima remi i dva poraza.

Bonus video: