Rapsodija probuđene Zvezde, preokret Junajteda na Kipru

Crvena zvezda je savladala Ferencvaroš 4:1 i ostala u igri možda čak i za nokaut fazu Lige Evrope, a na samo Lige konferencija

17211 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Reuters/Marko Đurica
Foto: Reuters/Marko Đurica

Ferencvaroš je u Beograd stigao kao lider grupe H Lige Evrope, sa svih šest bodova, a Crvena zvezda je bila na dnu sa nulom.

Tim Miloša Milojevića je imao imperativ pobjede, kako bi se vratio u igru za evropsko proljeće, iako posljednja izdanja nisu obećavala.

Ali, kada je bilo najteže, dogodila se „crveno-bijela” rapsodija - Zvezda je savladala Mađare čak 4:1 i ostala u igri možda čak i za nokaut fazu Lige Evrope, a na samo Lige konferencija.

Domaći su do vođstva stigli nakon sumnjivog penala, koji je realizovao Gelor Kanga u 27. minutu, da bi Stefan Mitrović povisio u 35.

U nastavku je prvo sjajno pogodio Aleksandar Katai, a onda Kanga dao gol za TV špice za nedostižnih 4:0.

Ferencvaroš je samo smanjio preko Kristofera Zaharijasena u 71. minutu.

U istoj grupi, Monako je od 11. minuta imao igrača više i to iskoristio da pobjedom nad Trabzonom (3:1) dostigne mađarski tim na vrhu tabele.

Menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag je na Kipru izveo praktično najjači tim, sa samo tri izmjene u odnosu na sastav koji je doživio debakl protiv Sitija - počeli su Kristijano Ronaldo, Kazemiro i Viktor Lindelef umjesto Markusa Rašforda, Skota Mektomineja i povrijeđenog Rafaela Varana.

Omonija je vodila na poluvremenu golom Karima Ansarifarda, ali su u nastavku preokrenuli rezervisti Rašford pogocima u 53. i 84. i Antoni Marsijal u 63. minutu.

Promašaj utakmice imao je Kristijano Ronaldo, koji je bio potpuno usamljen, ali je pogodio stativu, da bi Nikolas Panajotu u 85. minutu postavio konačnih 2:3.

PSV je slavio na gostovanju Cirihu 5:1, a Kodi Gakpo sa dva gola i asistencijom postao prvi igrač u Evropi ove sezone koji ima dvocifren broj podogaka i ključnih dodavanja.

Utakmica Malme - Union Berlin je bila prekinuta pola sata, jer su navijači oba tima bacali pirotehnička sredstva na teren.

Bonus video: