„Nikada u životu nisam vidio tako nešto”

Džek Griliš o Erlingu Halandu: “Golman Kopenhagena mi je rekao da on nije čovjek. Odgovorio sam mu - meni kažeš?” Norvežanin je na 12 utakmica za Mančester siti već dao 19 golova. Španci objavili da ima posebnu klauzulu da može da ode ako ga pozove Real, Gvardiola to demantuje

11068 pregleda 3 komentar(a)
Džek Griliš nikada nije vidio fudbalera kao što je Erling Haland, Foto: REUTERS
Džek Griliš nikada nije vidio fudbalera kao što je Erling Haland, Foto: REUTERS

Erling Haland žari i pali u Mančester sitiju, “teroriše” protivnike, obara rekorde, ali iza ugla čeka - Real Madrid. Iako je Norvežanin tek stigao u Englesku...

Trač ili istina? Koji god fudbaler iskoči u prvi plan i “zavlada planetom”, povezuje se sa Realom, najveći klub na svijetu želi da ga dovede. I igra na ime - aktuelni i 14-ostruki prvak Evrope nema finansijske potencijale kakve, recimo, imaju Siti ili Pari Sen Žermen, ali i pored toga ravnopravno konkuriše za najbolje. Tako je prošlog ljeta umalo ugrabio Kilijana Mbapea, kome su u Parizu dali mjesečnu platu i ovlašćenja kakva su nezabilježena u fudbalu (konsultuju ga i kada dovode trenera, fudbalere) samo da bi ga zadržali...

Španski mediji tako su juče objavili nevjerovatnu informaciju da Haland u ugovoru sa Mančester sitijem ima posebnu klauzulu da za dvije godine može da ide - ali samo ako ga pozove Real!

Klauzula, takođe nezabilježena u fudbalu, ali kada je u pitanju madridski Real - ništa ne bi moglo da iznenadi...

Pep Gvardiola, trener Sitija, prije dvije noći na konferenciji za novinare nakon pobjede nad Kopenhagenom (5:0) kazao je da takva klauzula - ne postoji.

”To nije istina”, kazao je Katalonac.

”On nema oslobađajuću klauzulu za Real Madrid, ili bilo koji drugi tim”.

Haland je protiv Danaca postigao dva gola - ukupno 19 na 12 utakmica u plavom dresu Sitija.

”Da li me nerviraju glasine? Ne, apsolutno ne. Glasine i ljude koji ih šire ne možete da kontrolišete - tako da uvijek moramo da brinemo o tome šta možemo da kontrolišemo”, istakao je Gvardiola.

Bivši napadač Salcburga i Borusije Dortmund postigao je tri het-trika na prethodnih pet domaćih utakmica za Siti, vjerovatno bi upisao i četvrti na šest mečeva da Gvardiola nije odlučio da ga poštedi - zamijenio ga je već na poluvremenu.

Haland se složio sa trenerovom odlukom, pa će četvrti het-trik morati da pričeka.

”Erling želi isto što i svi mi, da pobjeđuje. Kada je ostvario prethodne het-trikove, radio je to da bismo pobijedili utakmice. Jasno je da bi imao više šansi da postigne treći gol da je igrao cijeli meč, ali mi smo vodili 3:0 i meč je bio pod kontrolom. Da je utakmica bila tijesna, ostao bi do kraja, ali mislim da je bolje da se odmori i da misli na Sautempton, tim koji nismo mogli da pobijedimo prošle sezone. Nadam se da ćemo uspjeti sada”, dodao je Gvardiola.

Kako igra Haland - zapanjen je i njegov saigrač, Džek Griliš.

”Nevjerovatno, nikada u životu nisam vidio nešto slično. Kod oba gola sam se smijao - kako god ubacite loptu, on je uvijek tu. Golman Kopenhagena mi je rekao da Haland nije čovjek. Odgovorio sam mu: ‘meni govoriš’? Nadam se samo da će nastaviti u ovom ritmu i odvesti nas do velikih stvari.

Engleski “Dejli mejl” juče je objavio da Haland sedmično u Sitiju zaradi 900 hiljada funti!

Znalo se od ranije da mu je osnovna sedmična plata oko 350 hiljada eura - koliko ima i Kevin de Brujne - ali sa bonusima koje Norvežanin bez problema ispuni (naravno, golovima) ta cifra dolazi do vrtoglavih milion za sedam dana!

Real, kako kaže Gvardiola, nije izdejstvovao nikakvu klauzulu, a ako je vjerovati ovim ciframa - onda nema ni previše šansi da ga dovede.

900 hiljada funti, što je oko milion eura, zarađuje sedmično Erling Haland sa raznim bonusima. Takve bonuse bez problema ispuni - golovima.

4 het-trika postigao je Erling Haland na posljednjih sedam domaćih utakmica u dresu Mančester sitija. Mogao je da ostvari i peti - ali ga je Gvardiola protiv Kopenhagena (5:0) zamijenio na poluvremenu kako bi ga sačuvao za naredne mečeve. Ukupno, na 12 utakmica, Haland je dao 19 golova za Siti

Bonus video: