"Protjerajte Halanda": Peticija uklonjena nakon 2 miliona potpisa da ne bi došla do Parlamenta

Norvežanin je poput oluje pokorio engleski fudbal, upisao 19 golova na 12 mečeva za Mančester siti, u prvenstvu i Ligi šampiona, tako da su ljubitelji fudbala i navijači drugih klubova u šali odlučili da pokušaju da ga "istjeraju" iz Engleske

7373 pregleda 2 komentar(a)
Halandov lik na ekranu stadiona Etihad, Foto: Reuters
Halandov lik na ekranu stadiona Etihad, Foto: Reuters

Prije dva dana pokrenuta je peticija u Velikoj Britaniji sa neobičnim zahtjevom - da se Erlingu Halandu zabrani nastup u Premijer ligi jer je robot!

Norvežanin je poput oluje pokorio engleski fudbal, upisao 19 golova na 12 mečeva za Mančester siti, u prvenstvu i Ligi šampiona, tako da su ljubitelji fudbala i navijači drugih klubova u šali odlučili da pokušaju da ga "istjeraju" iz Engleske.

Za 48 sati on-line peticiju je potpisalo skoro dva miliona ljudi...

"Dobra šala", prokomentarisao je Pep Gvardiola.

Kako, međutim, šala ne bi postala ozbiljna, pa i državna stvar, pokretači peticije su je uklonili sa platforme, jer je postojala mogućnost da se o Halandovom "protjerivanju" raspravlja u britanskom Parlamentu.

Teorijski, svaka peticija koja prikupi preko 100.000 potpisa mogla bi da se nađe na dnevnom redu sjednica Parlamenta, a bilo bi, realno, čudno da poslanici raspravljaju o tome da li jednom fudbaleru treba dozvoliti da igra fudbal...

Mada, o Halandu pričaju svi...

Bonus video: