Nesta: Kad sam mogao da zaustavim Ronalda, mogao bih i Halanda

"Ja bih pokušao da ostanem vrlo blizu njega. Kad pokuša da krene naprijed da ga blokiram. Ostavite mu previše prostora i mrtvi ste", objasnio je Nesta

3226 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Alesandro Nesta, svojevremeno najbolji defanzivac svijeta, smatra da bi u svoje vrijeme mogao da zaustavi nezadrživog Erlinga Halanda.

Haland je u Premijer ligi postigao 14 golova na osam utakmica, vrhunski je golgeter, priznaje Nesta, ali smatra da i za njega ima rješenja.

"Mogao bih da igram sa njim. Mogao sam da se nosim sa Brazilcem Ronaldom. Haland je veoma dobar, ali Ronaldo je bio nešto sasvim drugo. Igrao sam protiv Mesija, Kristijana Ronalda, ali Ronaldo je bio drugačiji", poručio je Nesta.

Na pitanje kako bi on pokušao da zaustavi Halanda, odgovorio je

"Ja bih pokušao da ostanem vrlo blizu njega. Kad pokuša da krene naprijed da ga blokiram. Ostavite mu previše prostora i mrtvi ste", objasnio je Nesta.

Slično je nedavno govorio Rio Ferdinand, koji je rekao da se čudi što niko od defanzivaca još nije pokušao da mu parira tako da ga striktno markira.

"Vidio sam da često ide sa sredine terena potpuno neometan. Morate mu stati u blok, malo ga pogurati. Niko to ne radi, čudno. I kad je lopta pred golom, niko ga ne dira. Morate da imate nekada kontakt tijelom u opasnoj zoni da biste ga zaustavili", poručio je Ferdinand.

Lako je na riječima, rekli bi mnogi...

Bonus video: