Dečić lider, Eraković tragičar Sutjeske, Budućnost u 97. došla do boda

Odigrane utakmice 11. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige

40856 pregleda 48 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 09.10.2022. 19:07h

Nakon 11 odigranih utakmica lider Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige je Dečić.

Ekipa iz Tuzi je remizirala (0:0) u gostima sa Iskrom, pa sada ima bod više od Sutjeske, koja je izgubila od Jezera 1:0. Budućnost je u 97. minutu stigla do boda protiv Petrovca (3:3).

DEČIĆU PONIŠTEN GOL, ERAKOVIĆ TRAGIČAR SUTJESKE, DVA GOLA BAKIĆA

Uzbudljiv finiš viđen je u Danilovgradu. Iskra je u 84. minutu ostala sa igračem manje nakon što je crveni karton dobio Danilo Marković. Dosuđen je faul za Dečić, a nakon prekida je Predrag Kašćelan postigao gol.

Uslijedili su protesti domaćih, tenzije, a onda je arbitar Radoje Pajović nakon konsultacija sa pomoćnikom poništio gol. Do kraja meča viđeno je mnogo tenzija, meč je bio na ivici sukoba, a na kraju je završen 0:0.

Moglo je da bude golova danas u Danilovgradu, obje ekipe imale su šanse, ali su na kraju bodovi podijeljeni.

A fudbaleri Sutjeske prekinuli su niz od pet mečeva bez poraza i danas u Beranama minimalnim rezultatom izgubili od Jezera.

Jezero je do gola stiglo u 48. minutu - nakon jednog kornera Radoš Dedić je pobjegao Nikoli Stijepoviću, zakačio loptu, koja se odbila od Dušana Vukovića i završila u mreži.

Sutjeska je u prvom poluvremenu bila opasnija, imala je nekoliko šansi preko Konrada, jednu i preko Ilije Tučevića, a u posljednjem napadu na meču dobila i penal nakon što je Vuković oboren u šesnaestercu. Loptu je uzeo Novica Eraković i - promašio. Lopta je otišla pored gola.

Budućnost je u finišu izbjegla poraz. Meč je završen 3:3, a gol vrijedan boda za domaće postigao je Marko Bakić iz penala u 97. minutu.

Petrovac je poveo u sedmom minutu preko Dejana Boljevića, koji je bio usamljen u šesnastercu. Na 2:0 povisio je Mamadu Mendi nakon kornera u 31. minutu.

U nastavku je Budućnost smanjila u 60. preko Andrije Ražnatovića, ali je minut kasnije Petrovac opet imao dva gola prednosti. Stijelac je bio Rodrigo Emilio Faust.

Budućnost se nije predavala, a onda je nakon kiksa golmana gostiju Jelovca dobila prvi penal. Siguran je bio Marko Bakić, pa su "plavi" ponovo imali jedan gol zaostatka.

Potom je samom finišu dosuđen još jedan penal za domaće - Marko Zonjić je udario Marka Mrvaljevića, loptu je ponovo uzeo Marko Bakić i opet pogodio.

REMIJI U BARU I BIJELOM POLJU

U prvom meču današnjeg programa Mornar i Rudar su u Baru igrali neriješeno (2:2).

Rudar je vodio 1:0 i 2:1, a Mornar je do boda došao u četvrtom minutu sudijske nadoknade preko Boška Guzine.

Rudar je na startu meča imao dobru šansu preko Irfana Šahmana, a onda je u 8. minutu Stefan Nikolić poslije dodavanja Luke Boričića postigao gol i doveo Pljevljake u vođstvo.

U prvoj polovini prvog poluvremema Rudar je bio bolji, mogao i do pogotka preko Alekse Golubovića, ali je njegov udarac sa pet-šest metara odbranio Stefan Popović. Nakon toga je Mornar odgovorio i u 26. minutu nakon asistencije Andrije Kaluđerovića izjednačio je Petar Grbić.

Dobru priliku za domaće imao je i Marko Ćetković, a gosti su prijetili preko Nikolića.

Rudar je do novog vođstva stigao u 72. minutu kada je Ognjen Peličić jednom dugom loptom pronašao Dušana Živkovića, koji je savladao Popovića.

Do kraja meča je Mornar pritiskao i do izjednačenja došao u sudijskoj nadoknadi kada je Igor Poček asistirao Guzini za konačan rezultat.

I duel Jedinstva i tivatskog Arsenala u Bijelom Polju završen je 2:2.

Domaći su poveli u šestom minutu preko Alekse Mrđe, da bi dva minuta kasnije lijepim golom izjednačio Hulijan Montenegro.

Montenegro je u 23. minutu preokrenuo, ali je samo minut kasnije Žarko Korać izjednačio i postavio, ispostaviće se, konačan rezultat.

Do kraja meča su obje ekipe imale šanse, a najbolju gosti, koji su u finišu pogodili prečku.

Sudija Nikola Dabanović podijelio je čak 11 žutih kartona na ovoj utakmici.

Rezultati:

Mornar - Rudar 2:2

(Petar Grbić 26, Boško Guzina 90+4 - Stefan Nikolić 8, Dušan Živković 72)

Jedinstvo-Franca - Arsenal Tivat 2:2

(Aleksa Mrđa 6, Žarko Korać 24 - Hulijan Montenegro 8, 23)

Jezero - Sutjeska 1:0

(autogol Dušan Vuković 48)

Novica Eraković (Sutjeska) promašio penal

Budućnost - Petrovac 3:3

(Andrija Ražnatović 60, Marko Bakić 70, 90+7, oba iz penala - Dejan Boljević 7, Mamadu Mendi 31, Rodrigo Emilio Faust 62)

Iskra - Dečić 0:0

Danilo Marković (Iskra) u 84. minutu dobio crveni karton

Standings provided by Sofascore

Bonus video: