Frans fudbal: Jovetić bi morao da dobije veću šansu da promijeni sliku Monaka

"Tilemans je igrao 326 minuta, Jovetić 146, a Keita Balde 63. Žardim bi, jednostavno, morao da im pruži veću šansu u kontinuitetu, jer samo tako mogu da pokažu šta znaju i promijene sliku Monaka”, zaključuje list
0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Asmonaco.com
Jovetić, Foto: Asmonaco.com
Ažurirano: 01.10.2017. 08:14h

Monako nije ni približno dobra ekipa kakva je bila prošle sezone i Leonardo Žardim mora nešto da promijeni, piše “Frans fudbal”.

U tekstu prestižnog magazine se navodi da je profil tima potpuno drugačiji, ali da portugalski trener to, očigledno, nije shvatio.

“Otišli su Bakajoko i Mendi, koji su davali izuzetan defanzivni balans, a nisu došli igrači sličnih karakteristika. Žardim uporno insistira na istoj koncepciji, sa različitim igračkim potencijalom, a to protiv ekipa, koje su jače od Lila i Strazbura, ide teško. Njega, zapravo, čuva samo izuzetna golgeterska forma Radamela Falkaa”, navodi list.

“Frans fudbal” smatra da bi Žardim morao da ima mnogo više povjerenja u igrače koje je doveo ovog ljeta.

“On je objasnio da novim momcima želi da pruži više vremena da se prilagode prije nego što im dodijeli značajniju ulogu. Devet igrača iz prošle sezone su standarni i ove, dok fudbaleri koji su došli imaju epizodnu ulogu – Tilemans je igrao 326 minuta, Jovetić 146, a Keita Balde 63. Žardim bi, jednostavno, morao da im pruži veću šansu u kontinuitetu, jer samo tako mogu da pokažu šta znaju i promijene sliku Monaka”, zaključuje list.

Bonus video: