Hakšabanović igrač utakmice, Vukčevićeva Rijeka prekinula seriju od 10 mečeva bez pobjede u HNL

Crnogorski fudbaler bio igrač utakmice u pobjedi velikana nad Sent Džonstonom rezultatom 2:1

5368 pregleda 3 komentar(a)
Natjerao rivala na autogol: Sead Hakšabanović, Foto: Celtic FC
Natjerao rivala na autogol: Sead Hakšabanović, Foto: Celtic FC

Prvi put od dolaska u Seltik Sead Hakšabanović je bio u startnoj postavi u škotskom šampionatu i najavio da bi ubuduće mogao da bude nezamjenjiv u timu Ejndža Postekoglua.

”Kelti” su u subotu u 10. kolu Premijer lige u gostima savladali Sent Džonston (2:1), a crnogorski reprezentativac je bio igrač utakmice. Igrao je 82 minuta, a nakon njegovog pokušaja centaršuta u finišu prvog poluvremena je Konsidin postigao autogol.

Da je Hakšabanović odigrao odličan meč svjedoče i podaci sajta Sofascore, koji je ofanzivnog vezistu ocijenio sa 7,7, što je najbolja ocjena za nekog crnogorskog internacionalca prethodnog vikenda.

Priliku da odigra još jedan dobar meč Hakšabanović će imati večeras (21) protiv Lajpciga u četvrtom kolu Lige šampiona.

Sead Hakšabanović
foto: Sofascore

Nakon Hakšabanovića slijede fudbaleri hrvatske Rijeke i kineske Hake - Andrija Vukčević i Nebojša Kosović (7,2).

Vukčevićeva Rijeka je konačno prekinula seriju loših rezultata i nakon deset mečeva bez pobjede u 12. kolu Hrvatske nogometne lige (HNL) u gostima savladala Goricu 2:0. Vukčević je odigrao 90 minuta, dobio je žuti karton i dao veliki doprinos trijumfu.

Šampion Hrvatske iz 2017. godine je na startu šampionata, 16. jula, u gostima savladao Šibenik (1:0) i na novu pobjedu je čekao skoro tri mjeseca.

Svih 90 minuta na terenu je bio i Kosović. Njegova Haka je prekinula niz od dva poraza i u 20. kolu kineske Superlige u gostima savladala Gvangžu 3:1. Četiri dana ranije Kosović je u porazu od Šandonga (2:1) bio strijelac.

Nikšićanin je ove sezone u kineskom šampionatu postigao pet golova, a ima i četiri asistencije.

Na četvrtom mjestu je fudbaler Korone iz Kilcea Saša Balić (7,1). Korona je u 12. kolu poljske Ekstraklase igrala neriješeno protiv Zaglebja (1:1), a Balić je protiv bivšeg kluba igrao cijeli meč.

Lijevi bek je ove sezone odigrao sedam utakmica za poljskog prvoligaša. Korona je bez pobjede pet mečeva zaredom, a posljednji trijumf upisala je krajem avgusta. Zauzima 15. mjesto na tabeli sa 12 bodova.

Top pet crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda zaokružio je fudbaler turskog Giresunspora Vukan Savićević (7). On je u 9. kolu Superlige protiv Bešiktaša u igru ušao u 46 minutu, a Giresunspor je taj meč izgubio 1:0.

Savićević je ove sezone u turskom šampionatu odigrao sedam utakmica.

Bonus video: