Danci u strahu od gol-mašine

Liga šampiona, 4. kolo: Milan u derbiju dočekuje Čelsi, Erling Haland sa Sitijem ide u Kopenhagen, Juve mora da pobijedi u Haifi

6911 pregleda 0 komentar(a)
Erling Haland, Foto: Reuters
Erling Haland, Foto: Reuters

Milan je prošle srijede nadigran i ubjedljivo poražen od Čelsija na “Stamfordu”, samo nekoliko dana kasnije je bio fantastičan u derbiju Serije A protiv Juventusa... Slijedi novi duel sa “plavcima”, u 4. kolu Lige šampiona (21 sat), a Stefano Pioli kratko i jasno poručio koji Milan želi večeras da vidi.

- Dopao mi se onaj protiv Juvea - očekivano je rekao Pioli.

Milan nakon tri kola ima četiri boda u Ligi šampiona, koliko i Čelsi, jedan manje od Salcburga, te jedan više od zagrebačkog Dinama. Sve je, dakle, otvoreno...

- Znali smo da će grupa biti prilično izjednačena, prva tri kola su to samo potvrdila. Rezultat je veoma bitan, ali jednako je važno da pokažemo da je loš meč u Londonu samo incident i loš dan na koji svakako imamo pravo. Teško nam je pao taj poraz i vidjela se reakcija protiv Juventusa. Sada očekujem sasvim drugačiju utakmicu - istakao je Pioli.

I Čelsi očekuje da na “San Siru” bude teže.

- U dobrom smo momentu, očekujem da nastavimo da rastemo kao grupa. Milan je na “San Siru” uvijek poseban izazov i radujem mu se - kazao je menadžer Čelsija Grejem Poter.

Juventus, za razliku do Čelsija i Milana, nije u idealnom momentu, a tabela grupe H govori da nema pravo na grešku u Haifi protiv Makabija (18.45).

”Stara dama” je prije šest dana pobijedila istog rivala u Torinu (3:1), ali i dalje kasni za tandemom na vrhu - Pari Sen Žermen i Benfika su osvojili po sedam.

- Treba nam savršena utakmica - u tehničkom, fizičkom i mentalnom smislu - rekao je Masimilijano Alegri.

Erling Haland
foto: Graphic News

Poraz od Milana je uslijedio nakon dva trijumfa (Bolonja i Makabi), a večeras velikan želi prvu pobjedu na strani u sezoni.

- Kao da su nas utakmice protiv Bolonje i Makabija zavarale, jer smo se protiv Milana vratili na početak priče. Želim Juventus koji vjeruje u sebe, jer da bismo se vratili gdje nam je mjesto, moramo da vratimo samopoštovanje. Sada to nemamo - rekao je Alegri.

Real je favorit u Varšavi protiv Šahtjora, a Seltik sa Seadom Hakšabanovićem (vjerovatno u startnoj postavi) napada Lajpcig u Glazgovu i juri prvi trijumf u grupi.

Mančester siti ide u Kopenhagen, pa je to nova prilika da Erling Haland nastavi veliku golgetersku seriju, jer je u dresu “građana” tresao mrežu u posljednjih 10 zvaničnih utakmica.

Bonus video: