"Four Four Two": Mesi najbolji fudbaler svih vremena, Ronaldo na trećem mjestu

Magazin "Four Four Two" objavio listu 100 najboljih fudbalera u istoriji fudbala

6148 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Magazin "Four Four Two" objavio je listu 100 najboljih fudbalera u istoriji fudbala, a na prvom mjestu našao se Argentinac Lionel Mesi.

Novinari koji su učestvovali u izbori 100 najboljih fudbalera navode da su glavni kriterijumi za izbor bili fudbalsko znanje, snaga na terenu, osvojeni trofeji te uticaj na fudbal u svijetu.

"Količina Mesijevih golova blijeda je u poređenju s njihovom ljepotom. Gol mjeseca možda čak neće ući među njegovih 20 najboljih, bilo da se radi o solo prodoru, slobodnom udarcu, lobu...", piše "Four Four Two".

Na drugom mjestu je Dijego Armando Maradona, a na trećem Kristijano Ronaldo.

"Svi znamo koji su Ronaldovi atributi: ima skok poput NBA igrača, eksplozivan je, ima sjajnu završnicu. Postiže golove iz solo akcije, iz slobodnih udaraca... On prkosi gravitaciji. Ser Aleks Ferguson je rekao da nikada nije radio sa talentovanijim igračem, a talenat je samo dio onoga što Ronalda čini impresivnim. Njegova mentalna snaga je strašna", smatra "Four Four Two".

U top 10 su još Pele, Zinedin Zidan, Johan Krojf, Džordž Best, Franc Bekenbauer, Ferenc Puškaš i Luis Nazario de Lima Ronaldo.

Među sto najboljih fudbalera svih vremena je samo jedan igrač sa prostora bivše Jugoslavije - Hrvat Luka Modrić. Fudbaler Reala zauzima 79. mjesto.

"Vječan, nepokolebljiv i jedan od najgracioznijih fudbalera svoje - ili bilo koje druge - generacije, malo ko je sumnjao hoće li Luka Modrić uspjeti kada je tek stigao u engleski fudbal. Kako su pogriješili. Sitne figure, Hrvat je postao tih, ali smrtonosan, sposoban otvoriti odbranu dodavanjem ili driblingom. Modrić je bio sastavni dio Realovog trostrukog uzastopnog osvajanja Lige šampiona i uspona Hrvatske kao svjetske sile, dok je kao 30-godišnjak bljesnuo u Rusiji 2018. osvojivši Zlatnu loptu i vodeći svoju naciju do prvog finala Mundijala u istoriji", piše o Modriću "Four Four Two".

Bonus video: