Ronaldo zlatna rezerva Junajteda

Portugalac donio pobjedu “crvenim đavolima” na gostovanju Evertonu i postigao 700. gol u karijeri

3255 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldov jubilej - 700. gol u karijeri, Foto: Reuters
Ronaldov jubilej - 700. gol u karijeri, Foto: Reuters

Protiv Mančester sitija nije igrao, u duelu sa Omonijom bio ispod svakog nivoa, a onda je Kristijano Ronaldo na “Gudison parku” pokazao da i dalje može da bude koristan za Mančester junajted.

Predviđen kao rezerva, Portugalac je morao da uđe na teren već u 29. minutu zbog povrede Antonija Marsijala, a ta prinudna izmjena se isplatila u 44. kada je čuveni golgeter zatresao mrežu “karamela”. Ispostavilo se da je 700. pogotkom u karijeri i donio “đavolima” trijumf protiv tima koji vodi Frank Lampard. CR7 je ove sezone bio strijelac dva puta, po jednom u Premijer ligi i Ligi Evrope.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Oblak (Atletiko Madrid) - nije madridski tim bio pod opsadom napadača Đirone, ali nakon što su gosti smanjili na 2:1 utakmica se potpuno okrenula. Slovenac je, ipak, bio na visini zadatka.

ODBRANA

Tomori (Milan) - u odbrani je odavno najjača Milanova karika, a protiv Juventusa je bio od koristi i u napadu. Gol u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena protiv je lansirao šampiona ka pobjedi.

Peres (Udineze) - “zebre” su ugurale loptu u mrežu Atalante i stigle do 2:2. Argentinac je na kraju donio bod koji je hit sezone u Seriji A zaslužio iako je gubio 2:0.

SREDINA

Dias (Milan) - iskoristio je sve ono što mu je Juve ponudio da pogodi za 2:0. Stefano Pioli se nada da sada slijedi mnogo konstantnija forma omalenog Španca.

Saka (Arsenal) - Arsenalova napast po desnoj strani napada, mladić čija forma u ovom momentu možda i garantuje mjesto u startnoj postavi Engleske u Kataru. Dva pogotka Liverpulu, jedan iz penala, za veliki trijumf “tobdžija”.

Gimaraeš (Njukasl) - prošle sezone je predstavljao ozbiljno pojačanje, ove već ima ulogu igrača koji se pita praktično sve na terenu kod Edija Haua.

Maunt (Čelsi) - jedna od najozbiljnijih misija Grejema Potera po dolasku u Čelsi je da “reanimira” Maunta, koji je posljednjih mjeseci izgubio sjaj. Ako su mečevi sa Milanom i Vulvsima mjerilo - Mejson se vratio...

NAPAD

Džeko (Inter) - prošlo je 45 dana od posljednje utakmice koju je odigrao Romelu Lukaku. Uspješno ga mijenja iskusni napadač iz Sarajeva koji je protiv Sasuola dao 100. i 101. gol u Seriji A.

Modest (Borusija Dortmund) - od tragičara, zbog promašene šanse nad šansama, izrastao je u junaka “milionera”. Golom duboko u sudijskoj nadoknadi je donio bod protiv Bajerna.

Ronaldo (Mančester junajted) - povreda Marsijala ga je poslala na teren ranije nego što je predviđeno i to se isplatilo Eriku ten Hagu na “Gudisonu”. CR7 je sada CR700 nakon što je došao do 700. pogotka u karijeri.

Korea (Atletiko Madrid) - dvije rutinske realizacije su pomogle Atletiku da odbrani domaći teren u duelu sa neugodno Đironom.

Bonus video: