Lacio je hit: Imobile se ne zaustavlja, Milinković-Savić je kao De Brujne

Ekipa iz Rima sinoć savladala Fiorentinu 4:0 i nastavila sa odličnim izdanjima u Seriji A

3702 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Lacija, Foto: Reuters
Fudbaleri Lacija, Foto: Reuters

Fudbaleri Lacija igraju odlično u Seriji A - Rimljani su sinoć u devetom kolu ubjedljivo u gostima savladali Fiorentinu (4:0), pa se nalaze na trećem mjestu sa tri boda manje od lidera Napolija.

"Nebesko-plavi" su vezali četiri pobjede, a posljednje tri ostvarene su rezultatom 4:0. Na sva četiri posljednja meča, na kojima su slavili, Rimljani nisu primili pogodak. Niko prije Lacija u Seriji A tri utakmice zaredom nije riješio u svoju korist rezultatom 4:0. A posljednji tim koji je zabilježio tri vezane pobjede sa četiri pogotka razlike u Seriji A je Fiorentina 1959. godine.

Lacio je poveo preko Vesina u 11. minutu, ali je Fiorentina mogla da izjednači. "Viola" je stvarala šanse, ali ih nije realizovala, pa je kažnjena u 25. kada je Zakanji povisio na 2:0. U nastavku su gosti postigli još dva pogotka, a strijelci su bili Luis Alberto i Ćiro Imobile.

"Domaći su imali nekoliko prilika da izjednače, a mi smo u tim momentima patili. Odbrana je bila dobra i uspješno je riješila sve probleme", rekao je nakon meča trener Lacija Mauricio Sari.

Ćiro Imobile nastavlja da trese mreže, pa nakon devet kola dijeli prvo mjesto na listi strijelaca sa fudbalerom Bolonje Markom Arnautovićem sa po šest postignutih pogodaka. Italijanski reprezentativac je postigao 188. pogodak u karijeri u Seriji A i na devetom mjestu vječne liste se izjednačio sa Del Pjerom, Sinjorijem i Đilardinom.

Imobile
Imobilefoto: Reuters

"Imobile je poseban fudbaler. Razumijem zašto ga navijači Lacija obožavaju. Za svakog trenera je veliko zadovoljstvo kada takvog igrača ima u svlačionici", poručio je Sari.

Osim Imobilea u centru pažnje je i Sergej Milinković-Savić. Reprezentativac Srbije je postigao tri gola, ima devet asistencija, a Imobile ga je uporedio sa Kevinom de Brujneom.

„Vjerujte mi, Sergej Milinković-Savić je čaroban. On je na istom nivou kao i Kevin de Brujne“, poručio je Imobile.

Za razliku od italijanskog šampionata, Laciju u Ligi Evrope ide nešto slabije. Ekipa je u grupi sa Fejnordom, Midtjilandom iz Šturmom iz Graca, a sve četiri ekipe nakon tri kola imaju po četiri boda.

"Prije žrijeba mnogi su misliil da ćemo mi i Fejnord obezbijediti prolaz. Ali, Šturm je kandidat za titulu u Austriji, Midtjiland je pozitivno iznenađenje", rekao je Sari.

Lacio u narednom kolu Serije A u derbiju dočekuje Udineze.

Bonus video: