Juventus - "raspad sistema", Siti sa desetoricom zaustavljen u Kopenhagenu (VIDEO)

Tim Masimilijana Alegrija izgubio je 2:0 od Makabija u Haifi i sveo na teoriju šanse da se plasira u osmini finala. Kopenhagen - Mančester siti 0:0

13743 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ima li nade za Juventus?

Sudeći po izdanju i epilogu duela na gostovanju Makabiju u Haifi - nema!

Tim Masimilijana Alegrija izgubio je 2:0 na stadionu "Sami Ofer", od jedinog pravog autsajdera u grupi H.

Šanse da se dvostruki šampion Evropa plasira u osminu finala sada su svedene na teoriju - Benfika ima sve u svojim rukama, šta god da uradi večeras u Parizu, a Juventusa u preostala dva kola čeka borba za 3. mjesto sa Makabijem i plasman u Ligu Evrope.

Da sve bude crno po "crno-bijele" - opet se povrijedio Anhel di Marija, koji je morao da bude zamijenjen u 24. minutu.

Makabi je poveo u 7. minutu - neobičan gol glavom postigao je 29-godišnji izraelski napadač Omer Atizil, jer je u momentu kada je udario loptu leđima bio okrenut golu.

Isti fudbaler je tri minuta prije odlaska na odmor pokazao kakav je majstor, ljevicom je pogodio bliži, gornji ugao Vokčeka Šćešnjog.

Makabi i Juventus sada imaju po tri boda, a jednak je i međusobni duel - do kraja ih čeka po jedan meč sa Benfikom i PSŽ-om. Ako budu poravnati, gol-razlika će odlučiti ko ide u Ligu Evrope.

PSŽ i Benfika uz po meč manje imaju po sedam bodova - a Benfika tek treba da dočeka Juventus...

Mančester siti je zaustavljen, nakon serije od šest pobjeda u kojima je rivalima ukupno dao 24 gola!

I to tamo gdje se najmanje očekivalo - u Kopenhagenu (0:0).

Naslov bi mogao da glasi - "Nema Halanda - nema golova", pošto je trener Pep Gvardiola odlučio da odmori ubojitog napadača.

Norvežanin je u Danskoj presjedio na klupi, ali je Siti i bez njega imao dovoljno šansi da postigne gol.

Imao je, zapravo, jednu zlatnu - Rijad Marez u 25. minutu nije iskoristio penal. Sjajno je odbranio golman Kopenhagena, Poljak Kamil Grabara.

Samo pet minuta kasnije stvari su se drastično promijenile po engleskog šampiona, 22-godišnji Serhio Gomes dobio je direktan crveni karton jer je napadača domaćih povukao s leđa u gol-prilici.

Sat vremena je Siti igrao s desetoricom, bio je opasniji, Kevin de Brujne je dva puta mogao da probijede Dance, koji su i sa igračem više napravili podvig - sačuvali su nulu protiv jednog od najboljih timova Evrope, koji uz to igra u vrhunskoj formi.

Siti nije izgubio mnogo, prvi je sa 10 bodova, Kopenhagen sada ima dva, jedan više od posljednjeplasirane Sevilje, koja večeras gostuje Borusiji u Dortmundu.

Bonus video: