Ovo su najveće utakmice koje je naša reprezentacija igrala pod Goricom

Uoči spektakla pod Goricom (četvrtak, 20.45), prisjećamo se pet mečeva naše reprezentacije kod kuće za kojima se bukvalno tražila karta više...
2 komentar(a)
Jovetić Leskot, Crna Gora - Engleska, Foto: Savo Prelević
Jovetić Leskot, Crna Gora - Engleska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2017. 12:27h

Da imamo stadion kapaciteta 30 hiljada mjesta, opet bi se tražila karta više, slikovito je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac opisao interesovanje javnosti i navijača pred predstojeći kvalifikacioni duel Crna Gora - Danska.

Uoči spektakla pod Goricom (četvrtak, 20.45), prisjećamo se pet mečeva naše reprezentacije kod kuće za kojima se bukvalno tražila karta više...

CRNA GORA - ITALIJA 0:2

Pod Goricom je 29. marta 2009. godine gostovao svjetski prvak. Iako je Crna Gora pola godine ranije igrala protiv Bugarske prvi kvalifikacioni meč u istoriji, duel sa Italijanima pamtiće se po prvoj pravoj fudbalskoj groznici u samostalnoj Crnoj Gori.

CRNA GORA - BUGARSKA 1:1

Pobjede protiv Velsa, Bugarske i Švajcarske, te remi na „Vembliju”, doveli su atmosferu u fudbalskoj Crnoj Gori do tačke ključanja, pred gostovanje Bugara 5. juna 2011, u kvalifikacijama za Euro.

CRNA GORA - ENGLESKA 2:2

Prvo gostovanje Engleske, kolijevke fudbala, 7. oktobra 2011. Spektakl u najavi, ali se nije očekivalo da će to biti noć za pamćenje. No, stigla je pomoć iz Kardifa - Vels je iznenadio Švajcarsku, a Crna Gora golom Delibašića izborila baraž za EP.

CRNA - GORA - ČEŠKA 0:1

Gledano po rangu takmičenja reprezentacija, najveća utakmica koja se igrala u Podgorici - revanš baraža za EP protiv Češke, 15. novembra 2011. Iako su Česi četiri dana ranije pobjedom u Pragu završili najveći dio posla, bila je to velika i emotivna noć.

CRNA GORA - ENGLESKA 1:1

„Utakmica za 50 hiljada ljudi”, bio je naslov u „Vijestima” pred drugo gostovanje Engleza 27. marta 2013. Sjajnim rezultatima u tom ciklusu, pobjedama u Ukrajini i Moldaviji, Crna Gora je došla u situaciju da se sa Englezima bori za 1. mjesto u grupi

Bonus video: