Kazahstan prejak, gol Markovića za pamćenje

Crnogoska selekcija poražena i od Kazahstana u drugoj rundi kavlifikacija za Svjetsko prcvesntvo

5918 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Uprkos odličnoj igri, brojnim šansama crnogorska futsal selkcija je doživjela i drugi poraz u grupi 5 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon poraza u Sloveniji (3:1) u prvom kolu, naša selekcija je u Podgorici ubjedljivo poražena od Kazahstana (5:1).

Gosti, koji su jedna od najboljih svejtskih selekcija, zahvaljujući Brazilcima u svojim redovima, iskoristili su ogromno iskustvo i klasu, pa uprkos borbenosti i želji naših ighrača, Kazahstanci su odnijeli bodove.

Koban je bio 28. minut za izabranike Sveta Ljesara, jer su primili dva gola za svega 14 sekundi - prvo Knaub a onda i Akbalikov za 4:1.

Konačan rezulčtat u 38. minutu je postavio Tainan

Nakon brojnih šansi na obje strane gosti su poveli u 11. minutu preko Lea, koji je iznenadio brzim šutem nakon dodavanja iz slobodbnog udarca sa desne strane.

Naši su odgovorili nakon kornera, kada je povratnu loptu raketom "zemlja - vazduh" sa 14 meratra lansirao ljevicom Filip Marković u 18. minutu. Samo nešto više od 40 sekudni kasnije nakon kornera sa lijeve strane Edson je golom sa par metara postavio rezultat poluvremena.

"Bili smo svjesni da je Kazahstana među najboljim ekipama u Evropi i na svijetu, znali smo koliko nas težak posao čeka. Ali, znali smo i da samo maksimalno borbenom igrom možemo da im pariramo. Mislim da smo u dobrom dijelu meča bili ravnopravni, ali je na kraju presudio taj njihov ogromni kvalitet", rekao je selektor Ljesar.

U pretposljednjem kolu Crna Gora 9. novembra gostuje Kazahstanu, koji je lider grupe sa obje pobjede. Kazahstan je na svom terenu slavio protiv Slovenije sa 2:0.

CRNA GORA - KAZAHSTAN 1:5

Podgorica - Dvorana hotela ,,VOCO“. Gledalaca: 200. Sudije: Ibrahim El Jilali, Jakob Van Dajk, Jorn Te Kluze (Holandija).

Strijelci: Marković u 17. minutu za Crnu Goru, Leo u 11, Edson u 19, Knaub u 29, Akbalikov u 29. i Tajnan u 38. minutu za Kazahstan.

Žuti kartoni: Ilija Mugoša (Crna Gora), Igita, Valiuin (Kazahstan).

Crna Gora: Balša Đurković, Filip Marković, Eldin Ćorović, Ilija Mugoša, Aleksandar Obradović. Igrali su još: Milun Sekulić, Borislav Ćirković, Nikola Cimbaljević, Ivan Asanović, Kosta Vuković, Ivan Mugoša, Nikola Vidaković, Luka Vuletić, Goran Delić.

Kazahstan: Igita, Tajnan, Dauren Nurgožin, Leo, Albert Akbalikov. Igrali su još: Nuralem Baidula, Azat Valiulin, Edson, Arnold Knaub, Rajimbek Žuma, Jevgeni Koškin, Akžol Daribaj, Rinat Turegazin, Serik Mažitov. Selektor: Kaka.

Bonus video: