Napoli i Klub Briž u osmini finala, Belgijanci odoljeli Atletiku u Madridu

Napoli savladao Ajaks 4:2, Briž remizirao sa Atletikom - 0:0

11320 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Napolija i Klub Briža plasirali su se večeras u osminu finala Lige šampiona.

Napolitanci su u još jednom dobrom meču savladali Ajaks 4:2 i nakon četiri kola imaju 12 bodova. Sa druge strane belgijski tim je igrao bez golova na gostovanju Atletiku u Madridu, pa nakon četiri odigrane utakmice ima 10 bodova, uz gol razliku 7:0. U grupi B večeras se sastaju Bajer iz Leverkuzena i Porto, koji imaju po tri boda.

Pod Vezuvom je proključalo već u četvrtom minutu - Zjelinski je počeo sjajnu timsku akciju koju je pogotkom krunisao Irving Lozano.

Već u 16. minutu bilo je 2:0. Ponovo je Zjelinski počeo napad, kombinovao sa Kvarachelijom, reprezentativac Gruzije je u šesnaestercu pronašao Raspadoriija, koji je snažnim udarcem zatresao mrežu.

Djelovalo je da Ajaksu prijeti nova katastrofa, ali je tim iz Holandije početkom nastavka uspio da smanji rezultat na 2:1, a strijelac je bio Klasen.

Nakon toga penal za Napoli - siguran sa 11 metara bio je Kvarachelija, da bi u finišu meča dosuđen penal i za goste. Bergvajn je bio precizan, ponovo unio neizvjesnost, ali je dilemu oko pobjednika otklonio Osimen nakon katastrofalne reakcije Blinda.

A uz Napoli i Klub Briž je najprijatnije iznenađenje u Ligi šampiona. Belgijska ekipa je nakon četiri kola neporažena, a nakon 360 minuta nije ni primila gol.

Atletiko je najbolje šanse imao u prvom dijelu i to preko Grizmana i Saula, a u finišu je Minjole odbranio udarac Morati, da bi šansu imao i Kunja. Golman Briža je heroj večerašnje utakmice i najzaslužniji za ovaj rezultat u Madridu.

"Kolćonerosi" su u drugom poluvremenu kružili, nisu bili previše opasni i nisu mogli da pronađu pukotinu u odbrani rivala.

Atletiko je u finišu igrao sa igračem više, ali ni u takvoj situaciji nije mogao do pogotka.

Briž je najbolju šansu imao u uvodnim minutima kada je Đutgla bio neprecizan.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Bonus video: