Devet dodira sa loptom i tri pogotka: Salah kreator najbržeg het-trika u Ligi šampiona

Salah je protiv Rendžersa u igru ušao u 76. minutu, a u 82. je postigao treći gol. Asistent kod sva tri pogotka bio je Diogo Žota

7053 pregleda 0 komentar(a)
Salah, Foto: Reuters
Salah, Foto: Reuters

Mohamed Salah je najavio izlaz iz golgeterske krize - fudbaler Liverpula postigao je sinoć tri pogotka protiv Rendžersa i dao veliki doprinos pobjedi na "Ajbroksu" 7:1.

Salah je u igru ušao u 76 minutu, a treći gol je postigao u 82. Za šest minuta i 12 sekundi je stigao do het-trika, što je najbrži het-trik u istoriji Lige šampiona. Interesantno, Salah je treći gol postigao nakon devetog kontakta sa loptom, što znači da je nakon svakog trećeg lopta završila u mreži. A asistent kod sva tri pogotka bio je Diogo Žota.

Dosadašnji rekorder bio je nekadašnji fudbaler Liona Bafetimbi Gomis, koji je za osam minuta postigao tri gola u pobjedi (7:1) francuske ekipe nad zagrebačkim Dinamom, sedmog decembra 2011. godine. Na trećem mjestu je Majk Njuel - on je igrajući za Blekburn za devet minuta postigao tri pogotka protiv Rozenborga (4:1) šestog decembra 1995. godine.

Kada je riječ o igračima koji imaju najviše utakmica sa tri postignuta gola, na vrhu liste su Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi. Portugalac i Argentinac su na po osam utakmica u Ligi šampiona postizali het-trik. Robert Levandovski je na šest mečeva stizao do het-trika, a Karim Benzema na četiri.

Najmlađi igrač koji je u Ligi šampiona stigao do het-trika je Raul Gonsales. On je imao 18 godina i 113 dana kada je 18. oktobra 1995. godine postigao tri pogotka protiv Ferencvaroša. Real je taj meč pobijedio 6:1.

Najstariji igrač sa het-trikom u Ligi šampiona je Karim Benzema - 34 godine i 108 dana. On je 6. aprila ove godine, u prvom meču četvrtfinala, zablistao na gostovanju Čelsiju i postigao sva tri pogotka u pobjedi 3:1.

Bonus video: