Zeta protiv Rudara želi nazad u vrh, Smiljanić debituje u prvenstvu

Zeta protiv Rudara u 13 sati na Trešnjic, Mladost čeka Grbalj, Kom Eurozox - Petrovac, Iskra sa Dečićem
0 komentar(a)
Zeta - Mladost, Foto: Luka Zeković
Zeta - Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.09.2017. 10:10h

Zeta i Rudar otvaraju 9. kolo Telekom 1. CFL, posljednje u prvom od četiri kruga prvenstva. Duel na Trešnjici počinje u 13 sati, a domaćin će pokušati da pobjedom opet „razdvoji” Sutjesku i Budućnost, uoči njihovog međusonog duela u nedjelju.

"Igramo kod kuće, a tu imamo i dodatno samopouzdanje. Ne očekujemo ništa drugo osim pobjede - mnogo bi nam značila tri boda, jer se Budućnost i Sutjeska sastaju međusobno", kazao je defanzivac Zete Nemanja Cavnić.

Ekipa Dejana Roganovića je ove sezone na Trešnjici igrala samo derbije - pobijedila je Budućnost i Mladost, a izgubila od Sutjeske. Duel sa Rudarom još jedan je od onih mečeva sa timom koji barem pretenduje na vrh.

Nekako u tišini, s druge strane, Pljevljaci odlaze na megdan Golubovčanima, svjesni da loša forma rivalu dodjeljuje ulogu favorita. Novi trener Miodrag Vukotić je već na debiju u utorak (težak poraz od Sutjeske, 4:0), u revanšu 1/8 finala Kupa, shvatio da ga čeka teži posao nego što je očekivao.

Ipak, doza optimizma je prisutna u riječima mladog veziste pljevaljskog prvoligaša, Milije Golubovića:

"Iza nas je svakako loš period, porazi u prvenstvu i ispadanje iz Kupa, ali nam ništa drugo ne preostaje nego da se stisnemo i možda već danas pokažemo da ovaj sastav Rudara ipak vrijedi više nego što pokazuje naš dosadašnji učinak na terenu", kazao je Golubović.

Mladost, još jedan „davljenik”, ako se barem gledaju ambicije s početka sezone, dočekuje Grbalj na Starom aerodromu (15 sati). Trener Branko Smiljanić debitovaće na klupi Podgoričana u prvenstvu, a pobjeda se nameće kao obaveza.

"Čeka nas jako teška utakmica, Grbalj je pun dobrih i iskusnih igrača, tu su Vuković, Vukčević, Korać... Oni svakom mogu da naprave probleme, ali mi ne smijemo da razmišljamo o nečem drugom osim o pobjed", kaže bek Mladosti Milan Đurišić.

Grbalj se pobjedom nad Zetom u prošlom kolu probio do 4. mjesta na tabeli.

"Idemo da ne izgubimo, ako se stvori šansa za trijumf, pokušaćemo da je iskoristimo - kazao je Ivan Vuković, napadač Grblja.

Direktan duel za opstanak igra se u Podgorici - Kom Eurozox čeka Petrovac, a slično je i u Danilovgradu, gdje se sastaju Iskra i Dečić.

PAROVI

Subota

Zeta - Rudar (13 h, TVCG)

Mladost - Grbalh (15)

Iskra - Dečić (15)

Kom Eurozox - Petrovac (15)

Nedjelja

Sutjeska - Budućnost (15, TV Arenasport)

Bonus video: