Klop o Halandu: Čudo - fizički moćan, tehnički kvalitetan, izuzetno inteligentan

Na Enifldu u nedjelju od 17.30 Liverpul i Siti igraju meč 11. kola Premijer lige

3335 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Zamislimo čak i da zaustavimo Halanda. Ali, Mančester sima ko zna koliko vrhunskih igrača", izjavio je trener Liverpula Jirgen Klop prije velikog derbija Premier lige koji se igra u nedjelju.

Na Enifldu od 17.30 Liverpul i Siti igraju meč 11. kola Premijer lige, ali u ovom trenutku to nije dvoboj dvije najbolje ekipe, kao što je bio slučaj posljednjih godina.

Siti je u vrhu, trenutno je drugi i ima bod manje od vodećeg Arsenala, ali Liverpul je loše otvorio sezonu.

Nalazi se na 10. mjestu, pobijedio je u samo dvije od osam odigranih utakmica.

"Mi u nedjelju igramo protiv Halanda, najboljeg napadača na svijetu u ovom trenutku. Ono što moramo da napravimo jeste da primi u noge što manje lopti. Znamo da će sve to biti jako teško jer zamislimo da i zaustavimo njega. A, što sa svim ostalim vrhunskim igračima? Kako ćemo njih zaustaviti? Čeka nas puno posla“, govorio je Klop uoči utakmice, a potom se posebno osvrnuo na Halanda, koji je upisao 20 pogodaka u 13 utakmica, u svim takmičenjima, otkako je došao u Siti.

"U njemu je Siti dobio kompletan paket. On nije samo fizički moćan, on je tehnički nevjerovatno kvalitetan igrač. Haland je i inteligentan fudbaler, maksimalno koristi baš svaku situaciju na najbolji način. Poseban igrač, čudo“, rekao je Klop, koji je pohvalio i svoju ekipu koja se „nadam se diže“.

"I možemo i znamo da se suprotstavimo tako sjajnom sastavu kao što je Siti".

Bonus video: