Razlika je 13 bodova, ali Gvardiola misli drugačije: Liverpul nam je najveći rival za titulu

Meč između Liverpula i Sitija na programu je u nedjelju od 17.30

5260 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da je Liverpul i dalje najveći protivnik u borbi za titulu u Premijer ligi, kao i da očekuje težak meč u nedjelju na Enfildu.

"Ako biste postavili to pitanje 10 utakmica do kraja, rekao bih da Liverpul ne može da dođe do vrha. Ali kada smo u poziciji u kojoj smo sada i sa Svjetskim prvenstvom, sve može da se desi. Znam kakav kvalitet imaju. Uvijek je bila teška utakmica i ne očekujem ništa drugo", rekao je Gvardiola.

Fudbaleri Mančester sitija gostovaće u nedjelju ekipi Liverpula, u meču 11. kola Premijer lige.

Dvostruki uzastopni prvaci Engleske trenutno zauzimaju drugo mjesto sa 23 boda, dok je Liverpul na 10. mjestu sa 10 bodova.

Prošle sezone Siti je do titulee došao u posljednjem kolu pobedom nad Aston Vilom sa 3:2, a drugo mjesto je sa bodom zaostatka zauzeo Liverpul.

Liverpul je prethodne sezone osvojio Liga kup i FA kup, dok je u finalu Lige šampiona poražen od Real Madrida (1:0).

"Prije nekoliko mjeseci Liverpul se borio za četiri titule, imali su više šuteva, posjed, sve i u finalu su izgubili. Ovo je isti tim, isti trener, stvari se mogu promijeniti. To je dio takmičenja. Ne gledam dobre ili loše trenutke, analiziram ih kao tim, uvijek očekujući najbolje od njih", dodao je Gvardiola.

Meč između Liverpula i Sitija na programu je u nedjelju od 17.30.

Bonus video: