Budućnost želi revanš i povratak, Dečić bijeg na +6 i dokaz sopstvene moći

Derbi koji se igra na stadionu Koma (19 h) u žiži 12. kola Meridijanbet 1. Crnogorske fudbalske lige. Sutjeska i Mornar jedini igraju sjutra

6272 pregleda 4 komentar(a)
Andrej Bajović (Dečić) u duelu sa Viktorom Đukanovićem (Budućnost), Foto: FSCG
Andrej Bajović (Dečić) u duelu sa Viktorom Đukanovićem (Budućnost), Foto: FSCG

Reprezentativnu pauzu vrh tabele prvoligaškog karavana dijelila su tri kluba, sada je Dečić sam na čelu u susret večerašnjem derbiju koji kao domaćin igra protiv Budućnosti na stadionu Koma na Zlatici (19 sati).

U pitanju je duel koji ima veliki značaj za nastavak trke za vrh tabele i titulu - Budućnost se nada da bi se trijumfom izjednačila sa Tuzanima, Dečić želi da pobjegne Podgoričanima velikih šest bodova, ali pita se i Sutjeska, koja sjutra posljednjoj utakmici 12. kola dočekuje Mornar. Nikšićani imaju bod manje od lidera.

Dečić već veliki dužnik Budućnosti u ovoj sezoni - Tuzani su slavili u u prvom dijelu pod Goricom (2:0), a onda su rivala na svom terenu penalima izbacili već u osmini finala Kupa.

”Igramo protiv jednog od favorita za šampionsku titulu. Dečić je individualno izuzetno jaka ekipa, nedavno je promijenila trenera, igra dobro i igrači osjećaju da su moćni. Pokušaćemo da iskoristimo naše jače strane. Očekivanja su naravno uvijek najveća što se tiče Budućnosti, to je igra na pobjedu”, kazao je trener Budućnosti Miodrag Džudović.

On je lošu realizaciju prilika nakon reprezentativne pauze (sIamo bod na dva posljednja domaća meča) naveo kao glavni razlog lošim rezultatima.

”Nerealizovan penal pa autogol kao kap koja je prelila čašu protiv Iskre, a protiv Petrovca smo dotakli dno u prvom a vratili se u drugom poluvremenu. Treba da izgledamo kao u tom drugom poluvremenu, ali ne ako nas pokrene negativan rezultat, već da pozitivni rezultati pokreću našu ekipu”, zaključio je 43-godišnji trener.

Dečić nije uspio da dobije Iskru i derbi dočeka sa plus pet, ali je i ovako u dobroj poziciji. Zbog žutih kartona derbi će propustiti Marko Tući i Danilo Pešukić.

”Nećemo tražiti alibi, imamo ekipu i znamo šta je naš krajnji cilj, tim prije jer su se oporavili Šofranac i Ćuković, Bajović je ‘odradio’ kartone i idemo na pobjedu. Formalno smo domaćini na Zlatici, ali tako će biti cijele sezone i prihvatili smo tu poziciju. Jeste nezahvalna, faliće nam ta podrška i naš teren ali ako bude lijepo vrijeme u večernjem terminu biće odlično i na Zlatici. Znamo da smo bili bolji u dva ovosezonska susreta, očekujemo novu pobjedu i da iskoristimo njihovu krizu. Budućnost je naš najveći klub, ima sjajnu ekipu i nadamo se da se neće ‘probuditi’ baš protiv nas. Biće silno motivisani da se revanširaju, izađu iz krize ali i mi imamo želju da opet slavimo. Uostalom, prvi smo”, naglasio je Draško Božović, organizator igre Tuzana.

Iskra je tim koji je najviše napredovao tokom reprezentativne pauze, pa su izabranici Aleksandra Nedovića osvojili četiri boda u sudarima da dva favorita prvenstva. Nakon pobjede pod Goricom (1:0), Danilovgrađani su pred svojim navijačima u prošlom kolu odigrali bez golova sa liderom Dečićem. Slijedi im gostovanje u Pljevljima, a domaćin zna šta mu je potrebno.

”Teško je oporaviti se kada duboko u nadoknadi ispustite već viđenu pobjedu kao mi u Baru protiv Mornara, ali moramo sada da to ispravimo. Potrebno je da damo i više od maksimuma, jer pogled na tabelu ne govori o snazi Iskre. Dolazak novog trenmera značio je i dosta novina, dosta pozitivnog, mada nam je potrebno još malo da bi se kockice u ekipi složile da bi pokazali koliko zaista možemo”, kazao je golman Rudara Vladan Vojinović.

Meč pod Golubinjom (14 h) otvara 12. kolo, sat kasnije u Donjoj Sutvari Arsenal će ugostiti sjajno Jezero, a dok je Petrovac u 17 časova domaćin ekipi Jedinstvo Franca.

Parovi

SUBOTA

RUDAR - ISKRA (14 h)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

ARSENAL - JEZERO (15)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

PETROVAC - JEDINSTVO-FRANCA (17)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

NEDJELJA

SUTJESKA - MORNAR (14)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: