Anćeloti (ne)pamti debakl u prošlom el klasiku: Nije na život i smrt

Barsa je prošle sezone slavila u Madridu 4:0

4617 pregleda 0 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: Reuters
Karlo Anćeloti, Foto: Reuters

U savršenoj prošloj sezoni Reala - titula u Španiji i Ligi šampiona - stoji jedna mrlja.

To je poraz od Barselone na Bernabeuu - 4:0. To se pamti, bez obzira što ishod tog meča nije bio važan u konačnom učinku.

Poraz koji boli mogao bi da bude zaboravljen u nedjelju (16.15), kada se igra novi el klasiko u Madridu, koji najveći rivali dočekuju kao poravnati lideri La Lige.

"Nisam gledao prošli meč, niti ćemo ga posebno pominjati. Dobro se znamo, rezultat tog meča ne znači ništa, ovo je nova utakmica. Nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak, a uopšte nije riječ o životu i smrti. Jeste poseban duel, ali sezona je duga. Jedino što želimo jeste da pobijedimo", kazao je Karlo Anćeloti.

Italijan na prošlom el klasiku nije mogao da računa na Benzemu, igrao je bez klasičnog napadača.

"Tada sam pokušao nešto da izmislim i dobio što sam dobio. Ovoga puta igramo onako kako inače igramo", kazao je Anćeloti.

Realova dosadašnja sezona je sjajna - sedam pobjeda i remi u prvenstvu, deset bodova iz četiri meča Lige šampiona.

Barsina je identična u La Ligi, ali je uzdrmana nakon što je u srijedu nakon meča sa Interom (3:3) na Nou kampu došla na ivicu eliminacije iz elitnog evropskog takmičenja.

"Ne znam kako će to uticati na njih, ali znam da je to tim koji ima resurse za veliku sezonu. To je dinamična ekipa, koja igra atraktivno, onako kako je to radila kroz istoriju. Spremamo se kao za svaki drugi meč, ali naravno da imamo u obzir snagu protivnika i emotivni aspekt utakmice, koji nije zanemarljiv", kazao je Italijan.

Bonus video: