Real spremio osvetu Barsi, Liverpul nema šta da čeka

Prvi "el klasiko" u sezoni se igra u Madridu od 16.15, a 75 minuta kasnije na programu je duel "redsa" i Mančester sitija

8965 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Real Madrid
Foto: Real Madrid

Teški dani za Barselonu, kritike nakon remija sa Interom u Ligi šampiona odzvanjaju Katalonijom, a kakve bi tek bile ako "blaugrana" danas izgubi od Real Madrida?

Na redu je prvi "el klasiko" u sezoni, Real dočekuje najvećeg rivala od 16.15 sa namjerom da pokaže da nije samo aktuelni šampion, već i favorit da odbrani krunu.

Vjerovatno bez Tiba Kurtoe, možda i Antonija Ridigera (ako bude igrao, nosiće zaštitnu masku nakon povrede glave u duelu sa Šahtjorom) Madriđani žele pobjedu kojom bi se odvojili od Barse na prvom mjestu nakon što su nakon osam kola oba velikana sakupila po 22 boda...

Real ima i dodatni motiv, da se osveti Barseloni za prošlosezonski debakl - u martu su na "Santjago Bernabeuu" poražen je čak 4:0.

"Nećemo taj meč posebno pominjati, niti gledati. Ovo su dva tima koja se dobro poznaju, nadam se da ćemo sada biti pametni i dovoljno dobri. Nije ovdje riječ o životu i smrti - jeste poseban duel, ali sezona je duga", rekao je trener "kraljevskog kluba" Karlo Anćeloti.

Htio ili ne, Italijan je morao da se prisjeti posljednjeg međusobnog okršaja.

"Tada sam pokušao da nešto izmislim u našoj igri i dobio sam šta sam dobio. Ovog puta igramo onako kako inače igramo - poručio je Anćeloti.

ĆAVI: UVIJEK SAM VOLIO OVE UTAKMICE

Real je u utorak remijem protiv Šahtjora osigurao plasman u osminu finala Lige šampiona, Barsa dan kasnije osvojila bod u duelu sa Interom i na rubu je eliminacije u grupnoj fazi drugu godinu zaredom.

"Ne znam kako će sve to uticati na Barsu, ali znam da je to tim koji ima mogućnosti da odigra veliku sezonu. Ne očekujem ništa drugo od Barse sem da igra atraktivno, ali mi se spremamo kao da je stanje redovno. Bitne su emocije, moramo da uđemo hladne glave", kaže Anćeloti.

Barsa, s druge strane, u La Ligi nije pogriješila praktično ništa. Ima sedam bodova i remi, ali Liga šampiona kvari utisak...

"Ovo je veoma važan derbi za nas. I rezultatski, a pogotovo za moral koji je poljuljan nakon dvomeča sa Interom. Kao igrač sam vodio da se nadmećem sa Realom, to su specifične utakmice", rekao je trener Barse Ćavi Ernandes.

ŠANSA DA SE LIVERPUL PROBUDI

Gledajući tabelu, duel Liverpula i Mančester sitija trenutno nije derbi nad derbijima - "građani" su drugi na tabeli, tim Jirgena Klopa tek u sredini sa 13 bodova manje.

"Redsi" su već prokockali previše bodova ove sezone, pa danas (17.30) protiv Sitija na "Enfildu" ne smiju da dozvole još jedan neuspjeh.

"Ovaj meč može da bude bitan za titulu, ali mi nismo u toj priči", istakao je Klop i osvrnuo se na formu Erlinga Halanda:

"Najbolji napadač u ovom momentu je došao u najbolji klub", dodao je Njemac.

Pep Gvardiola nikada nije krio da mnogo poštuje Liverpul i Klopa.

"Da je mart ili april - rekao bih da Liverpul nije kandidat za titulu. Ali, ovo su isti igrači i trener koji su se prije nekoliklo mjeseci borili za četiri trofeja. Ima još dosta da se igra, slijedi i Mundijal, rano je da donosimo ikakve zaključke", naveo je Gvardiola.

Bonus video: