Kako je as Barselone podijelio Španiju: Navijači ne žele Pikea u dresu "furije"

U anketi koju je sprovela "Marka" dvije trećine učesnika smatra da za njega ne bi trebalo da bude mjesta u reprezentaciji
2 komentar(a)
Pike, Foto: Reuters
Pike, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.09.2017. 21:04h

Đerar Pike je uvijek bio anti-madridista i Katalonac. Nikada to nije krio, mnogo puta je zbog svojih stavova, koji su naginjali, katalonskoj nezavisnosti bio kritikovan, izviždan, prozivan...

Prije dva dana je na svom tviter profilu objavio poruku podrške održavanju referenduma o nezavisnosti ove španske pokrajine, koji bi trebalo da održi u nedjelju, koji španska vlada smatra nelegitimnim i neustavnim.

I to na katalonskom jeziku.

Njegove riječi da "nema opravdanja za sprječavanje mirnog izražavanja" izazvale su, očekivano, oštre reakcije u španskoj javnosti, posebno zbog toga što dolaze uoči mečeva nacionalnog tima u kvalifikacijama za Mundijal.

Pike je dobio poziv selektora Lopetegija, ali je javnost, sudeći po vrlo relevantnoj anketi, protiv toga da igrač Barselone bude u sastavu španske selekcije.

U anketi koju je sprovela "Marka" dvije trećine učesnika smatra da za njega ne bi trebalo da bude mjesta u reprezentaciji.

Pike je, međutim, danas kazao da njegova privrženost "furiji" nikada nije, niti će biti upitna.

"Za mene je igranje u reprezentaciji Španije uvijek bila čast i poseban motiv. Tako će biti i ubuduće. Ne osjećam pritisak, uvijek sam svom snagom i sa velikom željom igrao za Španiju", kazao je 30-godišnji Pike.

On je od 2009. godine standardni reprezentativac. Odigrao je 91 utakmicu i postigao pet golova.

Bonus video: