Jednosmjerna ulica u "el klasiku": Real je previše ozbiljan za ovu Barsu (VIDEO)

Aktuelni šampion savladao Barselonu - 3:1

17946 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Real Madrid je postavio stvari na svoje mjesto i u direktnom duelu sa Barselonom pokazao da je i ove sezone prvi favorit za titulu u La Ligi.

U "el klasiku" je bila očigledna razlika između šampionske ekipe i tima koji pretenduje da to bude, jer je "kraljevski klub" od prvog minuta dao do znanja najvećem rivalu da je u ovom trenutku previše dobar da bi mu se ponovio prošlosezonski debakl (0:4 u martu).

Na kraju je slavio 3:1.

Karim Benzema je u 12. minutu donio Realu ono što je želio.

Toni Kros je otvorio napad domaćina, Serhio Buskets činio sve da napravi faul, a kada nije uspio - Njemac je u zicer situaciju poslao Vinisijusa Žuniora.

Udarac Brazilca je odbranio Mark Andre ter Štegen, ali je poslao loptu pravo na nogu Karima Benzeme, a Francuz takve poklone ne odbija...

Nakon prvog pogotka je Barsa imala nekoliko opasnih situacija, najavljivala da bi mogla da izjednači na "Santjago Bernabeuu", ali je u 35. minutu pobjednik mogao da se nasluti.

Kružila je lopta nekoliko sekundi oko kaznenog prostora Katalonaca, došla do Federika Valverdea, a on uradio ono što najbolje zna - lansirao je projektil u mrežu "blaugrane" sa 20 metara. Bio je to peti pogodak Urugvajca u sezoni...

Barsa je desetak minuta prije kraja smanjila preko Ferana Toresa, onda imala i veliku šansu za 2:2 (Serhio Roberto, pa Ansu Fati u jednom napadu), a kazna je uslijedila u 90. kada je Rodrigo iskoristio penal koji je sam iznudio u duelu sa Erikom Garsijom.

Real je nakon pobjede u "el klasiku" sam na vrhu, ima tri boda više od Barse.

Ćavijev tim je danas u Madridu primio prve golove još od 21. avgusta u La Ligi...

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: