Goleada pod Vezuvom: Napoli savladao Bolonju i vratio se na lidersku poziciju

Napoli savladao Bolonju 3:2

4713 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Atalanta je juče savladala Sasuolo (2:1) u 10. kolu Serije A, preuzela vrh tabele i pritisak prebacila na Napoli, koji je, uz "Boginju" jedina neporažena ekipa u ligi.

A odgovor Napolija je stigao večeras. Napolitanci su na domaćem terenu, nakon preokreta, savladali Bolonju (3:2) i ponovo preuzeli lidersku poziciju. Ekipa Lućana Spaletija je zabilježila 10. pobjedu zaredom u svim takmičenjima.

Na stadionu "Dijego Armando Maradona" poveli su gosti u 41. minutu - bio je to odličan napad i akcija Bolonje, koju je golom krunisao Cirkze.

Gosti nisu uspjeli da sa prednošću odu na odmor. Nakon primljenog pogotka Napoli je ekspresno reagovao i izjedančio preko Huana Žezusa u 45. minutu.

Na startu drugog dijela, u 49. minutu, Napoli je i preokrenuo preko Irvinga Lozana, ali je Bolonja tri minuta kasnije izjednačila, a gol je postigao Musa Barou. Fudbaler Bolonje je šutirao sa distance, a golman Meret loše reagovao.

Konačan rezultat postavio je Viktor Osimen. Oporavio se od povrede, bio je strijelac na utakmici sa Ajaksom, a dobru formu potvrdio i večeras.

Napoli je mogao i ubjedljivije da slavi, Pjotr Zjelinski je pogodio prečku, a mnogo šansi propušteno je na večerašnjem meču.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: