Mbape demantovao: Ne želim da idem, srećan sam u Parizu

Svjetski mediji su javili da je napadaču dosta neispunjenih obećanja predsjednika PSŽ-a Nasera Al-Kelaifija te da želi da napusti klub što je prije moguće

2150 pregleda 0 komentar(a)
Mbape, Foto: Reuters
Mbape, Foto: Reuters

Napadač PSŽ-a Kilijan Mbape demantovao je u nedjelju medijske napise o njegovoj želji da već u januaru napusti Pariz izjavivši da je bio iznenađen kad je pročitao te vijesti.

"Nisam tražio odlazak u januaru", rekao je Mbape novinarima nakon što je njegova ekipa u nedjelju sa 1:0 savladala Olimpik Marsej u prvenstvenom derbiju.

"Informaciju koja je objavljena taj dan nisam razumio. Ni na koji način, direktno ili indirektno, nisam povezan s tom informacijom", izjavio je Mbape.

Svjetski mediji su javili da je napadaču dosta neispunjenih obećanja predsjednika PSŽ-a Nasera Al-Kelaifija te da želi da napusti klub što je prije moguće.

"Bio sam šokiran tom viješću, kao i svi drugi. Ljudi možda misle da sam ja u to uključen, ali nisam", dodao je Mbape.

"Drijemao sam, moji najbliži su bili na utakmici mog mlađeg brata. Svi smo bili zatečeni kad smo saznali. Poslije smo s tim morali da se pozabavimo, a mene je čekala utakmica u Ligi šampiona protiv Benfike. Samo sam želio da kažem da je to potpuna izmišljotina i da sam ovdje vrlo srećan."

Tokom prošle sezone činilo se da će Mbape dres PSŽ-a zamijeniti Realovim, ali je 23-godišnjak u maju potpisao novi ugovor koji ga za prvaka Francuske veže do ljeta 2025.

Bonus video: