Transformacija Salaha i "redsa"

Napadač Liverpula se vratio u prepoznatljivu formu - briljirao je protiv Rendžersa, potom riješio derbi sa Sitijem

3233 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najbrži het-trik u istoriji Lige šampiona, onda i pečat na pobjedu protiv najbolje ekipe današnjice - Mohamed Salah se u samo pet dana od problema transformisao u udarnu snagu Jirgena Klopa i Liverpula.

I bilo je samo pitanje trenutka kada će egipatski as da pronađe formu koja ga čini godinama unazad ponajboljim napadačem na svijetu, a pronašao je iz uloge rezerviste.

U srijedu je u Glazgovu protiv Rendžersa za manje od sedam minuta - nakon što je ušao s klupe - postigao tri gola, a u nedjelju srušio Mančester siti u derbiju Premijer lige.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ramsdejl (Arsenal) - prvi put u sezoni je Arsenal nadigran u pravom smislu te riječi. Ali - pobijedio je, i to nešto govori o karakteru "tobdžija". Govori i o sigurnosti na golu koju daje mladi čuvar mreže, koji je odbranio nekoliko zicera na gostovanju Lidsu.

ODBRANA

Van Dajk (Liverpul) - iako je Erling Haland imao nekoliko šansi da zatrese mrežu, utisak je da je Holanđanin odradio fantastičan posao protiv najdominantnijeg napadača na svijetu. Van Dajk ne pamti kada je izgubio na "Enfild roudu".

Virdžil Van Dajk, Erling Haland
foto: Reuters

Sopi (Atalanta) - novajlija iz Atalante koji polako napreduje u radu sa Đanpjerom Gasperinijem. Povreda Davidea Zapakoste ga je "promovisala" u prvotimca, pa je protiv Sasuola sa dvije asistencije učestvovao u pobjedi.

SREDINA

Tonali (Milan) - u maju je dao dva gola Veroni i lansirao "rosonere" ka Skudetu, na istom stadionu se upisao i u nedjelju za nova tri boda.

Valverde (Real Madrid) - prošle sezone je igrao sjajno, ove za nijansu bolje. Kod Karla Anćelotija je "fiksirao" mjesto u startnoj postavi, formu je potvrdio i atraktivnim golom u "el klasiku".

Federiko Valverde
foto: Reuters

Čalhanoglu (Inter) - podigli su formu “nerazuri”, proigrao je i Čalhanoglu. Prija mu uloga organizatora igre u odsustvu Marcela Brozovića.

NAPAD

Salah (Liverpul) - natjerao je Žoaa Kansela na jeftinu grešku i rutinski realizovao zicer za veliku pobjedu "redsa" nad Sitijem.

Vlahović (Juventus) - dominacija Juvea u torinskom derbiju je krunisana 15 minuta prije kraja šestim golom srpskog napadača u Seriji A ove sezone.

Toni (Brentford) - čini sve da zasluži odlazak na Mundijal, iako je jasno da je Hari Kejn apsolutno nedodirljiv.

Ajvan Toni
foto: Reuters

Grizman (Atletiko Madrid) - Atletiko i Barsa su se dogovorili oko uslova, a Grizman ostanak u Madridu proslavio pogotkom za tri boda u Baskiji.

Nejmar (Pari Sen Žermen) - asistencija Kilijana Mbapea, realizacija Nejmara i veliki derbi PSŽ - Marsej je bio riješen.

Bonus video: