Prvi gol u sezoni Stevana Jovetića

Jovetić u porazu Herte od Lajpciga (3:2) odigrao 90 minuta i sredinom drugog poluvremena postigao gol

10793 pregleda 6 komentar(a)
Jovetić na utakmici sa Lajpcigom, Foto: herthabsc.com
Jovetić na utakmici sa Lajpcigom, Foto: herthabsc.com

Prvi put ove sezone Stevan Jovetić je odigrao 90 minuta za Hertu. Crnogorski internacionalac je bio u prvoj postavi na gostovanju Lajpcigu u 10. kolu Bundeslige, postigao je i gol, ali nije mogao da spriječi poraz Berlinaca - 3:2.

Jovetić je mrežu “bikova” zatresao u 64. minutu preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Nakon ove partije sajt Sofascore je kapitena “hrabrih sokola” ocijenio sa 7,6 - to je najbolja ocijena za jednog crnogorskog internacionalca prethodnog vikenda.

Jovetić je odigrao šest utakmica u Bundesligi i jednu u Kupu, a gol u subotu mu je prvi u sezoni. Tim iz Berlina nije pobijedio u posljednjih pet utakmica i nalazi se na 15. mjestu sa osam bodova.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Nakon Jovetića slijede fudbaleri Rijeke i Seltika Andrija Vukčević, odnosno Sead Hakšabanović (7,4). Rijeka je podigla formu, za vikend savladala Lokomotivu (3:0) i upisala drugu vezanu pobjedu u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Dobre igre Rijeke poklopile su se sa dobrim izdanjima crnogorskog reprezentativca. Vukčević je protiv zagrebačke ekipe odigrao deveti meč u hrvatskom šampionatu, a sedmi zaredom tokom kojeg je na terenu bio 90 minuta.

A Hakšabanović je odigrao odličnih 45 minuta u pobjedi Seltika nad Hibernijanom (6:1). Učestvovao je u sva tri gola u prvom poluvremenu, asistirao kod prvog, a onda je zamijenjen. Nakon meča je otkriveno da je crnogorski ofanzivni vezista ostao u svlačionici iz predostroženosti, jer je imao problem sa člankom.

Na četvrtom mjestu je štoper Atletika Stefan Savić (7,1). Atletiko je u subotu slavio u Baskiji protiv Atletik Bilbaa (1:0) uz odlično izdanje Savića. Crnogorski defanzivac se vratio u formu nakon što je mjesec bio odsutan zbog povrede. “Kolćonerosi” su zabilježili šestu pobjedu u La Ligi i nalaze se na trećem mjestu na tabeli sa 19 bodova.

Top pet crnogorskih internacionalaca zaokružio je Nikola Šipčić (7). Crnogorski reprezentativac je odigrao 90 minuta za Tenerife u pobjedi (2:0) nad Granadom. Štoper je ove sezone odigrao sedam utakmica za ekipu sa Kanarskih Ostrva, a u prethodnom kolu je bio i kapiten.

Tenerife je vezao šest mečeva bez poraza, ali su četiri od tih šest remiji, pa se nalazi na 12. mjestu Segunde sa 14 bodova.

Bonus video: