Anćeloti bi mogao da dobije novi posao brže nego što je mislio

Nekadašnji trener parme, Juventusa, Milana, Čelsija, Pari Sen Žermena, Reala i Bajerna planira odmor do kraja sezone, ali bi do novog posla mogao da dođe brže nego što je i sam očekivao.
0 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: Uefa
Karlo Anćeloti, Foto: Uefa
Ažurirano: 29.09.2017. 18:00h

Jučerašnja odluka čelnika Bajerna da smijene Karla Anćelotija žestoko je odjeknula, barem i iz dva razloga.

Prvi je reputacija italijanskog trenera, trostrukog prvaka Evrope i jednog od najtrofejnijih evropskih stručnjaka, a drugi da činjenica bavarski gigant vrlo rijetko smjenjuje trenere usred sezone. Zapravo, odavno se to nije dogodilo...

Bilo kako bilo, Anćeloti je bivši, već je spakovao kofere i vratio se u Italiju.

Nekadašnji trener Parme, Juventusa, Milana, Čelsija, Pari Sen Žermena, Reala i Bajerna planira odmor do kraja sezone, ali bi do novog posla mogao da dođe brže nego što je i sam očekivao.

Italijanski mediji javljaju da bi 58-godišnji trener uskoro mogao da dobije ponudu svog Milana!

Vinćencu Monteli, aktuelnom treneru "rosonera", dobro se drma stolica na početku sezone, vjerovatno bi i već dobio otkaz da Milenezi sinoć u četvrtom minutu sudijske nadoknade nisu pobijedili Rijeku u Ligi Evrope.

Ukoliko Montela uskoro dobije otkaz, Karlito će dobiti poziv. Legenda Milana, dvostruki evropski prvak kao igrač, sa "rosoneraima" je osvojio i prvu evropsku titulu kao trener, 2003. godine trijumfom u Ligi šampiona protiv Juventusa.

Engleski mediji, s druge strane, javljaju da je Anćelotijeva želja da se vrati - u Premijer ligu.

Već je vodio Čelsi od 2009. do 2011, sa kojim je osvojio titulu prvaka.

Najveći engleski klubovi imaju trenere, i to sa prilično stabilnim ugovorima, a "Dejli Miror" piše da bi Anćeloti uskoro mogao da dobije ponudu - Vest Hema.

Slavenu Biliću, aktuelnom treneru "čekićara", nije baš najbolje krenulo ove sezone...

Bonus video: