Anćeloti začuđen izborom: Nisu mi jasni kriterijumi

"Ne razumijem kriterijume glasanja na klupskom nivou. Mislim da ne daju realnu sliku. Jako poštujem dodijeljene nagrade, ali mi smo ekipa koja je na najveću nagradu dobila u maju", kaže Anćeloti, aludirajući na osvajanje Lige šampiona

18050 pregleda 1 komentar(a)
Anćeloti, Foto: Reuters
Anćeloti, Foto: Reuters

Karim Benzema je dobio Zlatnu loptu, Tibo Kurtoa proglašen za najboljeg golmana, a trener Real Madrida Karlo Anćeloti nije potpuno zadovoljan izborom najboljih na svečanosti u Parizu.

"Ponosan sam na uspjehe svojih igrača, jako nas raduje što je Karim uspio da osvoji Zlatnu loptu. Ponosan sam i na uspjehe Kurtoe, Modrića i Vinisijusa, a činjenica je da u Realu postoji sve što je potrebno za uspjeh: istorija, tradicija, kvalitet igrača, atmosfera", rekao je Anćeloti.

Razlog nezadovoljstva su kriterijumi po kojima su Mančester siti i Liverpul ispred Reala na listi najboljih svjetskih timova.

"Ne razumijem kriterijume glasanja na klupskom nivou. Mislim da ne daju realnu sliku. Jako poštujem dodijeljene nagrade, ali mi smo ekipa koja je na najveću nagradu dobila u maju", kaže Anćeloti, aludirajući na osvajanje Lige šampiona.

Smatra, takođe, da je na listi 30 najboljih morao da bude još neki njegov igrač.

"Čudi me da među 30 najboljih nisu Kros, Valverde, Militao ili Alaba. Neko će reći da sam pristrasan, možda i jesam, ali to mislim."

Bonus video: